YouTube pokrenuo svoju društvenu mrežu

Nakon višemjesečnog testiranja nove opcije, iz YouTubea su službeno pustili u korištenje beta inačicu YouTube društvenu mrežu koja bi sudeći po mnogobrojnim korisnicima ove popularne mrežne usluge za razmjenu videozapisa postati ultimativni hit.  

Trideseti video prešao milijardu pogleda na YouTubeu: Riječ je o pjesmi iz 2013.

Društvena mreža unutar YouTubea trenutno je dostupna samo određenom broju korisnika, a kroz iduće mjesece YouTube Community bit će dostupan svima, prenosi Techcrunch.com. 

Nova opcija na YouTubeu smjestila se u novi, takozvani Community tab koji se nalazi na stranici ove svima prepoznatljive stranice koju koriste ljudi diljem svijeta, a uz pomoć nove društvene mreže svi će korisnici biti u mogućnosti sa svojim pratiteljima dijeliti poruke, fotografije, GIF-ove i brojne druge sadržaje. 

I dok se do sad na YouTubeu moglo javno komentirati videa, YouTube Community omogućit će korisnicima da privatno međusobno dijele sadržaje i komentiraju ih. Korisnici će tako u Subscriptions feedu na mobilnoj aplikaciji vidjeti kako svoje, tako i objave svojih pratitelja, a ni popularno lajkanje i dislajkanje neće biti izuzeto, kažu iz YouTuba. 

Odgovori