Muške ‘zurke’ za 2013. godinu


Razlika između muških i ženskih frizura

Moderne muške frizure sve su složenije i sve više vremena je potrebno za njihovo uređenje. U 2013. godini trendy će biti frizure nepravilnih oblika, dječačkog karaktera. Osim toga neke retro ‘zurke’ ponovno će se vratiti na scenu, a novi oblici nastali prethodnih godina još uvijek će biti poželjni. Klasika je gurnuta na rub, a otkvačenost, neobičnost koja koketira s neurednošću, bit će muški must have.

Trendovi se sve brže izmjenjuju. Katkada poneki ne stigne ni obići globus, a već je drugi u punom pogonu. Muškarci već odavno posvećuju dosta pažnje svome izgledu, te se interesom za modu opasno približavaju ženama. Pretjeran muški interes za modne novitete, kao i pretjerano posvećivanje pozornosti izgledu imenovano je davne 1994. godine. Tada je američki novinar i publicist Mark Simpson takvo ponašanje u svojoj knjizi ‘Imitatori muškarca’ nazvao metroseksualnost. Shodno tome i muške moderne frizure su sve složenije i teško ih je oblikovati. Za neke od njih potreban je višesatni trud.

U ovoj sezoni dominirat će dječačke frizure. Pogodne su za sve generacije. Mlađima svakako pristaju obzirom na godine, dok su starijim muškarcima ‘eliksir mladosti’. Osim dječačkih, ni ostale trendy frizure nisu nimalo klasične ili obične. Neke retro frizure ponovno su u modi, dok su mnoge nove, nastale prošlih sezona još uvijek na cijeni. Zajednička karakteristika je svima neobičnost oblika, koja koketira s neurednošću. Ponovno će na svoje doći i dugokosi muškarci, kao i oni koji se vole poigravati s kosom.

Odgovori