Rektorovo priznanje za međunarodni uspjeh u rukama šibenskog modnog dizajnera

Zbog međunarodnog uspjeha koji je postigao na natjecanju mladih dizajnera International Talent Support u Trstu, mladi je šibenski modni dizajner Duje Kodžoman dobio Rektorovo priznanje za međunarodni uspjeh. Na međunarodnom ITS natječaju za mlade dizajnere, Duje se našao se na listi među dvadesetak najtalentiranijih modnih dizajnera, a prepoznao ga je i talijanski Vogue.

Duje Kodžoman|Facebook Duje Kodžoman

International Talent Support u Trstu je međunarodno natjecanje mladih modnih dizajnera na kojem se istaknulo ime Šibenčanina Duje Kodžomana. Zbog svog je uspjeha Duje nagrađen Rektorovim priznanjem za međunarodni uspjeh, prenosi šibenik.in.

Studenti TTF-a osnovali prvu studentsku zadrugu Fabric8 co-op u Hrvatskoj

Obavijest o dodjeli posebnog Rektorovog priznanja za međunarodni uspjeh mladog je dizajnera iznenadila, ali i uvelike razveselila. Koncept rada s kojim se na natječaj u Trstu prijavio se bazira na interdisciplinarnom povezivanju modnog dizajna i medicine, i to u smislu inspiracije i vlastite interpretacije. Nastali outfit u konačnici predstavlja hibrid funkcionalnosti i konceptualnosti odjevnih oblika, objasnio je Duje šibenskom portalu.

Kodžomanov se pristup modi inače značajno razlikuje od onoga na koji se hrvatska javnost naviknula prateći medijske upute o modnim trendovima. Međunarodni ITS natječaj za mlade dizajnere, Kodžomana je smjestilo na listu među dvadesetak najtalentiranijih modnih dizajnera. Njegov je istraživački pristup modi prepoznao i poznati talijanski brend Vogue koji je objavio njegove radove zajedno s još nekolicinom outfita. Ime je Dujine kolekcije ‘Iatriké téchne’, koja je žiri osvojila, a svrstana je u kategoriju ‘Habitat’. Tema koncepta je predimenzioniranost, kojom se bavio kroz čitav zimski semestar, skicirajući i razvijajući ideju.

Odgovori