Ed Sheeran optužen za plagiranje hita ‘Thinking Out Loud’

Preko 1,2 milijarde pregleda na YouTubeu do danas je sakupio hit Eda Sheerana, pjesma ‘Thinking Out Loud. Njena melodija nema kome nije poznata, a radi se o prvoj pjesmi koja je punih godinu dana bila na vrhu ljestvice UK top 40. I tek što je Sheeran osvojio Grammy za hit godine, podignuta je optužnica za plagiranje ove pjesme.

Screenshot: YouTube

Ništa ne bi bilo neobično, da ‘Thinking Out Loud’ nije kopija, ili barem to tako tvrdi suautor, poznatog hita Marvina Gayea – ‘Let’s Get it On’. Sheeran je navodno kopirao elemente tog hita u svojoj pjesmi, a uočivši to suautor pjesme ‘Let’s Get it On’, Ed Townsend, poznatog je pjevača odlučio tužiti, piše The Guardian.

– Optuženi je kopirao ‘srce’ pjesme ‘Let’s Get it On’ i kontinuirano ga ponavljao kroz pjesmu ‘Thinking Out Loud’. Melodijska, harmonijska i ritmička kompozicija njegove pjesme gotovo je identična kompoziciji pjesme ‘Let’s Get it On’, stoji u optužnici koju prenosi The Guardian. 

Podsjećamo, obitelj Marvina Gayea prošle je godine dobila 7,4 milijuna dolara nakon uspješne tužbe Robina Thickea i Pharrella Williamsa čija je pjesma ‘Blurred Lines’, ispostavilo se, plagijat. 

Zvuče li vama ove dvije melodije slično, prosudite sami.

Odgovori