[Rezultati ankete] Više od 60 posto čitatelja našeg portala ne puši

Potaknuti podacima da je Hrvatska svrstana na sam vrh europske ljestvice prema broju pušačica i mladih koji konzumiraju duhanske proizvode, odlučili smo na našem portalu provesti anketu koliko naši čitatelji konzumiraju cigareta i konzumiraju li ih uopće. 

Ne zvuči loše: Poticaj od dvije tisuće kuna ženama da ostave cigaretu

Iako smo na treći na ljestvici po broju mladih pušača u Europi, rezultati ankete na portalu barem su malo ublažili ove poražavajuće informacije. Od ukupno 796 čitatelja koji su pristupili anketi, njih 61,3 posto uopće ne konzumira duhanske proizvode. Kutiju dnevno konzumira 14,45 posto čitatelja, a manje od pet cigareta dnevno konzumira 9,3 posto anketiranih.

U posebnim prilikama cigaretu zapali 8,79 posto anketiranih, a nešto više od šest posto aktivnih pušača puši više od jedne kutije cigareta dnevno. 

Ako je vjerovati rezultatima ankete, činjenica da se uskoro mijenjaju zakoni o konzumiranju duhanskih proizvoda prema kojima se ukidaju iz prodaje light cigarete i sve cigarete s okusima osim one s mentolom, ali  i uvode drugačija pravila za konzumiranje elektronskih cigareta te na 65 posto kutija od cigareta trebale bi stajati potresne fotografije oboljelih ljudi i organa, našim čitateljima nova pravila zakona neće teško pasti. I bolje.

srednja.hr

Odgovori