[FOTO] Student iz Mostara napravio spektakularnu fotografiju Starog mosta

Vedran Miletić je student prve godine Računarstva u Mostaru, ali i dečko koji se već pet godina amaterski bavi fotografijom. U njegovom opusu dominiraju fotografije prirode, koje je sve donedavno nerado dijelio sa širom publikom.

Stari most u Mostaru / Autor: Vedran Miletić

Međutim, prije par dana nas je zapanjio fotografijama Starog i Lučkog mosta u Mostaru. Osobito, Lučkog obzirom da je Stari most na popisu zaštićene UNESCO-ve baštine pa time i kudikamo više eksponiran te fotografiran.

Te Vedranove fotografije su nas na kraju motivirale i da na portalu pokrenemo novu inicijativu, kroz koju namjeravamo promovirati uratke mladih amaterskih fotografa, a uz to im omogućiti i stručnu kritiku.

Tako smo ovoga puta tri dojmljive Vedranove fotografije pokazali mladom, ali već iskusnom uredniku i fotoreporteru Lica Grada Ivanu Klindiću.

Iako su kao što vidite, među ponuđenima bile dvije fotografije Lučkog mosta i jedna Starog, on je ipak kao najbolju naznačio ovu Starog mosta.

– Autor je izabrao zanimljiv i atraktivan kadar Starog mosta, te je unatoč “šarenilu” na lokaciji (zelena, žuta, plava, ljubičasta) solidno prilagodio boje (WB). Najveća kritika ide nakrivljenosti fotografije koja je nepotrebna, te umanjuje kvalitetu iste. Sve u svemu, zanimljiv kadar koji je mogao donijeti još bolju fotografiju samo da aparat nije toliko nakrivljen i da je potpis nešto manji, prokomentirao je Ivan Klindić Vedranovu fotografiju.

Lučki most u Mostaru / Autor: Vedran Miletić

Eto vjerujemo da će Vedranu koristiti ove primjedbe fotografskog profesionalca, a vi ostali, koji biste htjeli predstaviti svoj rad širem auditoriju, a uz to dobiti i stručnu recenziju, javite nam se putem kontakt obrasca, koji se nalazi na ovom linku

Lučki most u Mostaru / Autor: Vedran Miletić

Odgovori