Ministarstvo poduzetništva mulja sa stipendijama: Dva puta odgodili objavu dobitnika

Od 1. do 30. rujna 2015. godine bio je otvoren Natječaj za dodjelu stipendija učenicima koji se školuju u deficitarnim obrtničkim zanimanjima. Za stipendiju se prijavilo 3.120 učenika, a njih 1.273 je dobilo stipendiju, odnosno potpisalo stipendijski ugovor i to nepuna tri tjedna po završetku natječaja.

Foto: Ministarstvo poduzetništva i obrta

Sad se vjerojatno pitate kakve veze imaju podaci iz 2015. godina sa ‘Stipendiranjem učenika u obrtničkim zanimanjima’ za 2016. godinu odnosno time da dobitnici još uvijek nisu poznati. Ima itekako jer savršeno ilustrira kako pojedina institucija može, a i ne mora raditi kako treba.

Naime, za javni poziv ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’ ove godine su zaprimane prijave od 1. rujna do 14. listopada. Međutim dobitnici gotovo tri mjeseca poslije, još uvijek nisu poznati. 

Otvoren natječaj za stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

Prvi put smo pitali Ministarstvo poduzetništva i obrta kada će biti objavljeni dobitnici stipendija, 25 dana nakon što su završile prijave, precizno 8. studenoga. Tada su nam odgovorili da će rezultati biti poznati u prvoj polovici prosinca, što smo i podijelili s javnošću.

Međutim, taj je rok Ministarstvo poduzetništva probilo pa su onda sredinom prosinca na svojim službenim stranicama objavili obavijest u kojoj je između ostaloga navedeno.

‘Rezultati natječaja bit će poznati do kraja 2016. godine te će se objaviti na Internet stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta www.mingo.hr nakon čega će i prijavitelji biti pismeno obaviješteni.’

Kada smo shvatili da i taj rok nije ispoštovan, obratili smo se 2. siječnja 2017. ponovno Ministarstvu poduzetništva i obrta s upitom ‘gdje je zapelo?’, no odgovor do objave ovog članka nismo dobili, a što je još važnije dobitnici stipendija još nisu poznati.

Odgovori