Pogledajte kako se internet sprda s Pernarom koji ne zna izračunati porez

Zastupnik Ivan Pernar ne prestaje svojim Facebook objavama zabavljati hrvatski narod kojeg u Saboru predstavlja, pa je tako jučer priznao da na računu od 100 kuna ne zna izračunati koliki je porez, iako je napisao dvije knjige o novcu. Time je pokrenuo lavinu komentara, a internetu dao priliku da mu se naruga još jednom.

Foto: Facebook; A kaj sad?

Neki srednjoškolac Pernara je pitao zašto na računu od 100 kuna, porez plaćamo 20, a ne 25 kuna. Pernar je njemu, ali i svojim vjernim Facebook fanovima, priznao da odgovor na to pitanje ne zna. Ekipa mu se momentalno u komentarima počela sprdati, pa je Ivan svoju objavu žurno uklonio. 

Potom je putem istog kanala poručio kako ‘nije problem ne znati, problem je ne htjeti naučiti’, te kako su ujedno i puno veći problem ‘oni koji ne žele priznati da ne znaju, a ne oni koji javno kažu da ne znaju’.
Nakon nekoliko trenutaka pokazao je Pernar i kako je naučio da je porez osnovna cijena uvećana za 25 posto, a ne ukupan račun umanjen za taj postotak. 

Ipak, internet mu polazno neznanje nije oprostio, pa je postao predmetom poruge poznatih satiričkih stranica. Izdvojili smo neke od najboljih.

Odgovori