Rigoroznija pravila za liječnički, a ovako se prijavljujete za jednokrevetnu sobu u studentskom domu

Dok se većina studenata veseli smještaju u domovima, upoznavanju novih cimera ili zadržavanju starih, određeni dio bi radije živio u jednokrevetnoj sobi. Stoga provjerite tko ima pravo prijaviti se za sobu s jednim krevetom, na koji način se trebate prijaviti i kad ćete doznati jeste li ostvarili pravo na tu privilegiju.

Foto: srednja.hr

Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima, prije useljenja moraju obaviti nekoliko stvari. Jedna od njih je obavezan liječnički pregled zbog sigurnosti ostalih stanara s kojima će dijeliti prostorije pod istim krovom. Također se mogu prijaviti i za jednokrevetnu sobu, ako za to imaju prihvatljiv razlog.

Većina studenata smatra da bi trebalo legalizirati kupo-prodaju soba u domovima

Pravila oko liječničkih pregleda rigoroznija

Zbog poplava koje su pogodile određene dijelove Hrvatske, kao i razvoja ostalih bolesti po svijetu poput ebole, ove godine su pravila malo rigoroznija nego što je bilo za prijašnje generacije stanara. 

Studenti mogu liječničke preglede obaviti kod obiteljskih doktora u mjestu prebivališta. No i u tom slučaju ponovno će biti primorani otići kod fakultetskog liječnika kako bi oni potvrdili dijagnozu obiteljskih doktora. Popis fakultetskih liječnika možete pogledati ovdje.

Brucoši preglede obavljaju kod obiteljskih doktora, ali moraju donijeti i potvrdu od nadležnog školskog liječnika u dotada pohađanoj obrazovnoj ustanovi.

Selite u studentski dom! Ove stvari trebate obvezno spakirati

Kako do jednokrevetne sobe

Jednokrevetne sobe prvenstveno dobivaju studenti koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu dijeliti sobu s drugim ljudima. U tom slučaju moraju poslati zamolbu za smještaj u jednokrevetne sobe nadležnim liječnicima fakulteta sve do 8. rujna. 

Takvi studenti doznat će rezultate na stranicama SC-a i Zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ koje će 26. rujna objaviti komisija za utvrđivanje prava na smještaj u jednokrevetne sobe.

U zamolbi je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja te OIB, zatim fakultet na kojem studirate i broj telefona na koji vas se može kontaktirati. 

Odgovori