U duelu ‘jedan na jedan’ 19-godišnji student FER-a glatko svladao Kotigu

U sinoćnjoj Potjeri 19-godišnji Dorian Nemet iz Zagreba, koji studira na FER-u, glatko se obračunao s opasnim lovcem Deanom Kotigom i pri tome osvojio 28 tisuća kuna.

Screenshot: HTV

Ovaj mladi kvizaš u završnu je potjeru išao jedan na jedan, budući da su mu ostali suigrači ispali u igri na ploči. No, ovog 19-godišnjaka nije zbunila okolnost da je solo u toj zadnjoj igri te je koncentriranim nastupom uspio obraniti osvojeni iznos.  

Bivši glavni urednik portala srednja.hr porazio Moranu u sinoćnjoj Potjeri

Opasno ‘visio’ u igri na ploči, ali se uspio spasiti

Inače ovo je Dorianu bio već drugi nastup u Potjeri, ali će mu svakako ovaj ostati u boljem sjećanju. Već u prvoj igri brzopoteznih pitanja, student FER-a je pokazao raskošno znanje, skupivši osam točnih odgovora ili u kunama 28.000.

Do tada je već dvoje igrača ispalo iz igre, a Dean je unosnom višom ponudom, pokušao na veći rizik nagovoriti Doriana.

Međutim, 19-godišnjak je za razliku od dvoje svojih prethodnika išao na srednju ponudu te ju je na kraju uspio obraniti i to nakon što mu se već poslije prva dva pitanja, lovac Kotiga približio na svega korak zaostatka.

Postavljeno najkretivnije pitanje na Potjeri ikada

Deset koraka se pokazalo previše za Kotigu

Samouvjereni Dorian uspio je u dvije minute vremena u završnoj potjeri nanizati devet točnih odgovora i tako steći, uglavnom nedovoljnih deset koraka prednosti za obranu osvojenog iznosa.

Ipak, ovoga puta su se karte drugačije posložile. Kotigin nastup u završnoj potjeri, počeo je nizom od šest točnih odgovora te je sve upućivalo na to da će lovac rutinski sustići Doriana.

No, tada su krenule pogreške, kojih je Dean Kotiga na kraju nanizao sedam. Od toga ga je tri puta 19-godišnji student FER-a uspio vratiti korak unatrag i tako se doveo u lagodnu situaciju već 20-ak sekundi prije kraja. Toliko da se Dorian mogao i našaliti u zadnjim sekundama igre.

Pitanje ‘koja je zemlja 1999. godine zabranila duhovni pokret Falun Gong?’ lovac nije znao, pa je Dorian pokušao s odgovorom ‘Maja Šuput’. Hoće li Dorian uz zvuke s njezinog repertoara proslaviti osvajanje 28.000 kuna, nije nam poznato, ali bio je to svakako simpatičan završetak sjajnog nastupa ovog mladog kvizaša.  

Odgovori