[VIDEO] Ovo su finalisti hrvatskog The Voicea 2016.

Prošle je subote održano polufinale naše inačice natjecanja The Voice. Po prvi je puta u ovoj sezoni isključivo publika birala koji kandidati prolaze u sljedeći krug natjecanja, tako da uzbuđenja i iznenađenja nije nedostajalo. Već ove subote vidjet ćemo tko će od ovogodišnjih kandidata odnjeti titulu najljepšeg glasa Hrvatske.

Publika je odlučila – u žestokoj  konkurenciji ovogodišnjeg The Voice-a finale su zaslužili Ruža Janjiš, Vedran Ljubenko, Alen Đuras i Edgar Rupena. Evo kako su izgledali njihovi nastupi u polufinalnoj emisiji.

1. Ruža Janjiš – Team Indira

Jedina dama među muškarcima ima 28 godina i dolazi iz Osijeka. Pjevanjem se bavi od malih nogu, a prvi je nastup zabilježila na festivalu Djeca pjevaju hitove kada je imala samo jedanaest godina. Danas je pjevačica benda Babylon i ima akustični duo The Brown Bunny. Osim pjevanja, ova se Osječanka bavi skladanjem, a na natjecanje se prijavila jer je željela vidjeti kako je to raditi na visokoj razini produkcije.

Ove subote pjevala je poznatu pjesmu preminulog makedonskog pjevača Toše Proeskog, ‘Bože brani je od zla’. Žiri je pohvalio njen nastup i odabir pjesme. S uvjerljivo većim brojem glasova pobjedila je svoju suparnicu, riječanku Eni Jurišić i tako se plasirala u finale gdje će biti predstavnica Indirinog teama.

Ovih 40 kandidata će se boriti za najljepši glas Hrvatske

2. Vedan Ljubenko – Team Ivan

Ovaj 22-ogodišnji Dubrovčanin glazbom se također bavi od malih nogu. Glasovir je naučio svirati s 10, gitaru s 15, a u bendovima svira i pjeva od svoje 16. godine. Vedran je već snimio jedan album s bendom Crockers, ali ga neće izdati, jer smatraju da za taj glazbeni stil kod nas nema puno interesa. Na Voice se prijavio jer je shvatio da mu se glas razvio te da bi se u tome mogao okušati.

U polufinalnoj je emisiji pjevao hit Whitesnakea, ‘Here I Go Again’, a svojim je nastupom oduševio žiri i očito pbliku, pošto mu je isti osigurao prolazak u finale. Suparnica mu je bila talentirana Zagrepčanka Tajana Belina, a u nastavku pogledajte nastup kojim je Vedran osvojio srca publike.

3. Alen Đuras – Team Jaques

Alen je 23-ogodišnji konobar iz Planoga kraj Trogira, a glazbom se aktivnije bavi posljednih pet godina. Iskustvo i samopouzdanje stekao je nastupima koje mu je omogućila udruga Music Talents. Zahvaljujući obradi poznate pjesme ‘Thinking out Loud’ koju je postavio na You Tube, pronašao je svoj sadašnji bend RadioWho. Kaže kako mu je pjevački uzor Bruno Mars, ali voli slušati Sam Smitha i Pavarottija.

Za polufinale odabrao je pjesmu ‘Chandelier’ pjevačice Sie, za koju je Tony rekao kako su se mentori dogovorili da nitko neće pjevati, ali se Jaques očito predomislio. Nastup mu je tako donio pobjedu nad suparnicom Petrom Vurušić i osigurao ulazak u finale.

[VIDEO] Pjesma finalista The Voicea osvojila srca publike i vrhove top ljestvica

4. Edgar Rupena – Team Tony

32-ogodišnji Edgar već se profesionalno bavi glazbom, prvi je tenor kalpe Iskon. Ovaj Riječanin glazbom se ozbiljnije bavio od 18. godine, a  The Voice mu je prvi susret s pjevanjem izvan klape. Na natjecanje se prijavio na nagovor djevojke. Kaže kako bi u budućnosti htio napraviti crossover pop i operne glazbe poput Josha Grobana ili Ive Gamulina.

Prošle je subote pjevao pjesmu globalno popularne grupe Il Divo, ‘Mamma’, te je publika odlučila kako je ipak on, umjesto Monike Perić, zaslužio nastup u finalu. Kako je njegov polufinalni nastup izgledao, pogladajte u videu.

A hoće li titulu najljepšeg glasa Hrvatske i ove godine odnjeti dama, ili će to biti jedan ova tri mladića, vidjet ćemo već ove subote u finalu The Voicea.

Odgovori