[Video] Najbolji savjet za maturante: Nemojte slijediti svoje snove!

Pred maturantima su burni tjedni, puni strepnje i iščekivanja. U ovih par mjeseci od vas se očekuje da usmjerite svoj život u nekom pravcu, da odlučite što ćete studirati, što ćete biti. U tom vam pokušavaju pomoći mnogi, dajući vam savjete poput ‘slušaj svoje srce’ ili ‘slijedi svoje snove’. Poslušajte jedno drugačije mišljenje.

foto: YouTube screenshot

Maturanti se ispričali zbog fotografije fašističkog pozdrava

U fantastičnom videu za Prager U, američka televizijska ličnost Mike Rowe objasnio je maturantima zašto ne bi trebali slijediti svoje snove. Naime, ako već niste primijetili, vaši snovi i vaše sposobnosti nemaju apsolutno nikakve veze jedno s drugim. Samo zato što nešto volite, ne znači da nećete biti očajni u tome.

Pitajte samo tisuće ljudi koji se svake godine prijave na televizijske emisije u kojima se traže nove pjevačke zvijezde. Svi oni osjećaju strast prema pjevanju, ali to ne znači da su dobri u njemu. Svake godine pojave se novi redikuli koji slavu ne nađu na pozornici već na YouTubeu.

Samo zato što ćete steći diplomu u nekom polju, ne znači da ćete raditi posao iz snova, niti da ćete u tom poslu biti dobri. Snovi su za sanjanje, a u životu se treba voditi malo pragmatičnijim putokazima, objašnjava Rowe u videu.

Ti su putokazi sposobnost i prilika. Prvo treba naći područje u kojem ćete imati puno prilika, zatim treba postati dobar u poslu kojeg radite. Ako to učinite biti ćete nagrađeni, a kada budete nagrađeni, osjetit ćete i strast.

Kako je to sve objasnio, pogledajte u videu, koji je u tjedan dana prikupio više od 1.200.000 pregleda!

Odgovori