‘Hipster Barbie’ pretvorila trendove na Instagramu u pravu parodiju

Socality Barbie je profil na Instagramu koji ironično prikazuje trendove prisutne na društvenim mrežama. Profil je nastao kao kritika naše kulture, u kojoj su društvene mreže preplavljene fotografijama koje su identične i plastične, a kako bi naglasila apsurd tih trendova, fotografkinja iz Oregona napravila je profil u kojem je popularna lutka Barbie glavna akterica uobičajenih događaja koje svakodnevno viđamo na Instagramu.

Screenshot Instagram

Profil na Instagramu, ‘Hipster Barbie’, ironično prikazuje trendove koji preplavljuju društvene mreže. Za kritički prikaz društva u kojem se glorificiraju autentičnost i prirodni izgled, fotografkinja iz Oregona odlučila je upotrijebiti popularnu plastičnu lutku i tako naglasiti apsurd vremena u kojem živimo.

Profil je u posljednjih nekoliko dana popratio nevjerojatan broj ljudi, koji neprestano raste. Barbie lutka prikazana je na fotografijama koje svakodnevno viđamo na Instagram profilima, koje su identične, akteri su uvijek u istim položajima i na istim mjestima. Hiperprodukcija takvih fotografija stvara lažnu svijest o životima i izgledu, što je autoricu iz Oregona zasmetalo i odlučila je reagirati. Fotografkinja je odlučila ostati anonimna, no njezina je poruka jasna. Fotografije poznate Barbie možete vidjeti u fotogaleriji. Prepoznajete li se u tim fotografijama?

Barbie bez šminke: Ken bi pobjegao glavom bez obzira

Odgovori