Uz pomoć odjeće u par koraka do savršene linije

Niste ljubitelji dijeta, a ne volite ni vježbati no ipak biste rado izgledali vitko. Upravo zbog toga vam donosimo nekoliko modnih savjeta koji će vam to olakšati.

Mnoge djevojke pribjegavaju ozbiljnim i povremeno opasnim dijetama kako bi svoj tjelesni izgled prilagodile nametnutim normama i što više ličile na modele iz modnih časopisa. Kako to nije uvijek moguće mi vam donosimo nekoliko savjeta kako uz pravilan odabir odjeće i stila zasjati u punom sjaju.

Kontrasti i jarke boje

Snažni kontrasti mogu vam pomoći da privučete pažnju na djelove tjela koje želite istaknuti, a istovremeno odvući poglede od onih koje ne smatrate reprezentativnim. Tako na primjer možete odjenuti tamne hlaće i svjetli gornji dio ako želite skrenuti pažnju s jačih nogu i bokova, a obrnut manevar može te napraviti ukoliko vam je torzo prejak.

Sedam modnih trikova koji prikrivaju 'šlauf' oko trbuha

Također, ukoliko imate naglašeniji struk jarke boje na tankom remenu lijepo će istaknuti vaš najuži dio.

Žive boje čine čuda na strateškim mjestima. Vizualno peglaju sve nepoželjne neravnine koje nastaju ukoliko vam se gaćice ili čarape urezuju u punašnije djelove. Za ovi trikom bi trebali posegnuti oni koji su ipak dovoljno vitki da mogu nositi pripijene suknje u jarkim bojama.

Prugice i ombre

Oprez: Evo što vam uzrokuje preuska odjeća

Vertikalne pruge su vjerojatno najčešće upotrebljavani manevar za vizualno dočaravanje vitkosti. Zapravo najbitnije je das u pruge uske i u živahnim kontrastima. Ukoliko se držite tog pravila funkcionirat će i kod horizontalnih, a ne samo vertikalnih.

Sličan efekt kao i pruge ima i jednobojno odjelo u nekoj upečatljivoj boji. Sako se u tom slučaju nosi raskopčan, a košulja bi trebala biti u kontrastnoj boji. Kombinaciju bi trebalo upotpuniti cipelama na petu kako bi se linija maksimalno izdužila.
Naposljetku kao šlag na kraju može vam dobro poslužiti i ispravan raspored boja.

Općeprihvaćeni ombre će vam pomoći da izgledate viši. Držite se iste boje u više nijansi. Neka najtamniji bude onaj dio odjeće koja prekriva dio tjela s kojeg želite skrenuti pozornost.

Odgovori