‘Zgodno tijelo korisnije je od lijepog lica’: Suludi savjeti tinejdžerskog časopisa ’60-ih

Koliko vremena treba tinejdžerici od 52 kilograma da smršavi na 47, kako se vježba pravilan izgovor, te da je lijepa tjelesna figura djevojci korisnija od lijepog lica, samo su neki od savjeta koje su slušale tinejdžerice ’60-ih godina prošlog stoljeća. Svi oni ostali su zabilježeni u knjizi namijenjenoj djevojkama od 13 do 20 godina – ‘The Seventeen Book of Fashion and Beauty’.

Izvor: Amazon.com

Časopis Seventeen već je više od 70 godina izvor informacija i savjeta mladim djevojkama, tinejdžericama u dobi od 13 do 20 godina. Davne 1967. uredništvo je izdalo i knjigu pod nazivom ‘The Seventeen Book of Fashion and Beauty’, s ciljem da mladim djevojkama pruži savjete kako se ponašati i izgledati damski.

[FOTO] Što su na Domaćinstvu učile naše bake?

Knjiga, između ostalog, objašnjava djevojkama koliko će vremena biti potrebno da s 52 kilograma smršave na 47, te koju hranu smiju jesti. Također, objašnjena je i važnost steznika, te kako ga pravilno nositi.

-Što ako se s praznika vratiš 5 kilograma teža. Nadajmo se da se radi o privremenom stanju. Dok ne prođe, odijevajte se da izgledate mršavije… Lijepa tjelesna figura može vam biti od koristi više nego lijep lice, stoji u knjizi.

Prava dama mora znati kako se pravilno sjedi, ali i govori pa bi djevojke trebale vježbati pravilan govor držeći šibicu među zubima, kada telefonski razgovaraju s prijateljicama.

– Ako prijateljica skuži da među zubima držite šibicu, trebate više vježbe, savjetuje Seventeen.
Djevojke se nikada ne bi same trebale šišati, kosa se pere dan prije nego što izgleda kao da se mora oprati, a nošenje plavih cipela ne dolazi u obzir.

Portal BuzzFeed sastavio je zanimljiv kviz temeljen na uputstvima iz ove knjige. Jeste li prava dama šezdesetih, provjerite ovdje.

Foto: Intothegloss.com|Mathea Millman (za uvećanje: desni klik -> pogledaj sliku)

Foto: Intothegloss.com|Mathea Millman (za uvećanje: desni klik -> pogledaj sliku)

Odgovori