Ministarstvo donijelo odluku: Škole još uvijek mogu produžiti praznike

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo Preporuku vezanu za Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017., koja je zapravo alibi odluka te prepušta konce odlučivanja o početku drugog polugodišta ravnatelju svake pojedine škole u državi.

foto: Marko Matijević|srednja.hr

Iz Preporuke (koja je u prilogu ispod teksta) se dakle iščitava da ako je primjerice ravnatelj ljubitelj skijanja pa baš u periodu od 9. do 15. planira otići do Schladminga, može u dogovoru sa školskim odborom tražiti produljenje zimskih praznika i na čitav navedeni tjedan.

U ovih šest županija drugo će polugodište početi kasnije nego li u ostatku Hrvatske

Tako ‘afera skijanje’ još uvijek nije okončana, štoviše u narednom bi periodu mogla donijeti neizvjesnost te gomilanje papirologije, obzirom da škole svoje odluke moraju pravovremeno obznaniti roditeljima, učenicima, ali i osnivačima, što su županije, gradovi i općine.          

Da se u Ministarstvu ne snalaze oko nastalih okolnosti pokazalo se još u rujnu, kada smo ih uhvatili u laži odnosno kada su nam tvrdili da nema nitko da se javio za produljenje zimskih praznika, a ispalo je da je takav zahtjev predalo šest županija. U ovim županijama će škola tako sigurno krenuti 16. siječnja: Primorsko-goranska, Istarska, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija.

U njima se dakle već zna da će nastava u srednjim školama krenuti tek 16. siječnja. 

Odluka o Pocetku-i Zavrsetku Nastavne Godine i Broju Radnih Dana PREPORUKA by srednja.hr on Scribd

Odgovori