Stvaraju nove znanstvenike: Splitski PMF organizira naprednu nastavu fizike za učenike

I dok je dijelu školaraca fizika među omraženijim predmetima, postoje oni koji ju obožavaju i koliko god naučili o toj znanosti, uvijek ih zanima više. Splitski srednjoškolci koji spadaju u ovu drugu skupinu pravi su sretnici – profesori s tamošnjeg PMF udružili su snage i organizirali naprednu nastavu fizike za učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

Ovo predavanje dat će vam odgovor na pitanje zašto studirati fiziku

Zanima vas fizika i jednoga dana želite postati važno znanstveno ime? Nema problema, ako ste iz Splita ili okolice. Uvidjevši kako postoje srednjoškolci koji su zainteresirani za područje fizike, a u školi nemaju mogućnost za stjecanje dodatnog znanja, nastavnici s Odjela za fiziku splitskog PMF-a odlučili su organizirati naprednu nastavu. 

Takva je nastava namijenjena dvjema skupinama srednjoškolaca: učenicima prvog i drugog te učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola.
Cilj im je, kažu, kroz izravnu nastavu na Fakultetu te rasprave putem Facebooka, nadarenim učenicima produbiti znanje fizike te ih dodatno zainteresirati za fiziku, prirodne znanosti i tehnologiju općenito. Naglasak se stavlja na teme za koje učenici pokažu veći interes. 

– Za sada nastavu pohađaju isključivo učenici splitske III. gimnazije (njih ukupno petnaestak), ali bismo voljeli da nam se pridruže i učenici drugih srednjih škola koji imaju naglašen interes za fiziku. Uz rješavanje teorijskih zadataka, učenici će imati i praktičnu nastavu s pokusima, kazala nam je Bernarda Lovrinčević sa splitskog PMF-a. 

Ako ste zainteresirani za fiziku ili neko od polja te znanosti, željni znanja i želite naučiti više informacije možete naći u Facebook grupi za prvi i drugi, te grupi za treći i četvrti razred napredne nastave fizike.

Osim ove nastave, splitski PMF organizira i seriju zanimljivih predavanja na temu ‘Zašto studirati fiziku’, a o narednom predavanju o tome čime se sve bave znanstvenici na CERN-u, više pročitajte ovdje.

Odgovori