U školi vrijednoj 46 milijuna kuna nastavu moraju slušati u zbornici i na podu dvorane

Prije tri godine na Vrbanima je izgrađena nova, potpuno moderna škola. No netko se očito preračunao, jer je kapacitet škole samo 480 učenika, a sada ih je u njoj 650. Iz tog razloga dio učenika nastavu mora slušati u zbornici i podu školske dvorane.

Foto: Os-astepinca-zg.skole.hr

Budući da se nastava u školi u Vrbanima odvijala u čak tri smjene, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tome je pred tri godine odlučio stati na kraj izgradivši novu školu u naselju. Investiciju od 45,5 milijuna kuna proglasio je najmodernijom školom u državi u kojoj će se moći održavati suvremena nastava.

Vukovarski učenik pitao ministra zašto se prije škola obnavlja vodotoranj

Iste godine kada je škola počela s radom, počeli su i prvi problemi – dio učenika stare škole nije bio obaviješten da na nastavu početkom nove školske godine dolazi u novu zgradu, piše Večernji.hr.

Danas, tri godine poslije, problem s novom školom u Vrbanima puno je većeg razmjera. Zbog nedovoljno prostora dio učenika nastavu mora slušati u zbornici i na podu, za sportske aktivnosti nefunkcionalne, dvorane. Čitav je problem nastao zbog nečije loše matematičke procjene – učenika je 650, a škola je izgrađena za njih najviše 480, piše Večernji.hr.

Iako je cilj Gradskog ureda za obrazovanje bio održavanje nastave u samo jednoj smjeni u svim zagrebačkim školama, ova će škola, ukoliko se problem ne riješi, nastavu morati održavati u čak tri smjene.

Odgovori