[FOTO] Ova hrvatska škola je uredila ‘zbornicu budućnosti’

Prošli tjedan u Osnovnoj školi Ludina preuređena je zbornica na jedan moderan i zanimljiv način. Osim stola sa stolcima, gdje se održavaju formalni sastanci nastavnog osoblja, dodan je i dio za nešto opuštenije razgovore i druženja, koji izgleda uistinu kao moderno uređen dnevni boravak. Kako nam otkriva ravnateljica Sonja Pribolšan-Pongračić preuređenje su razmatrali nekoliko godina, a za estetski dio priče bio je zadužen učitelj likovne kulture.

Foto: Facebook

Osnovna škola u Ludini preuređena je prošli tjedan na način da može postati primjerom ugodnog radnog okruženja za profesore u svim ostalim školama.

Fotogalerija: Zagrebačka IX. gimnazija, prva srednja škola opremljena učionicom budućnosti

Ravnateljica Sonja Pribolšan-Pongračić nam pojašnjava da već nekoliko godina planiraju preuređenje, ali su zbog poznatog razloga nedostatka novčanih sredstava njihovi planovi do nedavno bili samo na ideji.

– Prošle smo godine bili u Finskoj, na susretu s kolegama s kojima smo u partnerskim odnosima u sklopu programa Erasmus +, gdje smo vidjeli da u zbornici imaju jedan kutak s trosjedom, na kojem se mogu obavljati neformalniji sastanci i druženja u ugodnom okruženju. Njihov model smo odlučili preuzeti i svoju zbornicu preurediti na sličan način, rekla nam je ravnateljica Osnovne škole Ludina.

Upravo kolege i učenici iz Finske među prvima su mogli vidjeti rezultate radova.

– Ovaj tjedan su nam baš profesori, učenici i ravnatelji iz Finske u gostima u školi pa smo se trudili da do petka, kada su oni došli, dovršimo radove na preuređenju zbornice. Neki su učitelji ostali par dana prošlog tjedna u školi do 23 sata navečer kako bi sve bilo dovršeno prije posjete kolega, govori Sonja Pribolšan-Pongračić.

Sam estetski zahvat, izveden je u režiji učitelja likovne kulture, a nastavnici su se u ovih par dana već itekako privikli na novo okruženje.

– To je meni indikator da će svakako motivacija nastavnog osoblja rasti, jer je taj kutak u zbornici već u prvih par dana postao mjesto razgovora i odmora učitelja, a nadam se i da će postati mjesto ugodnog druženja u izvannastavnom dijelu, otkriva ravnateljica spomenute osnovne škole.

Iznenađena time koliko se reakcija u kratkom vremenu javilo na ovaj potez, ravnateljica je zadovoljno zaključila da sada možda njihov primjer budu slijedile i druge škole u Hrvatskoj.

Odgovori