Video: Ovako izgleda kad najbolji profesori podučavaju matematiku

Dvojica naj profesora, Toni Milun i Tomislav Burić zajedno su se našli pred kamerama. Cilj je bio jasan, iskoristiti svoje znanje i vještine kako bi svima koji imaju poteškoća s matematikom riješili taj problem. U zabavnoj i poučnoj seriji videa dva popularna profesora matematike odlučila su udružiti snage i pokazati svima matematiku na svoj način i to potpuno besplatno.

Simpatični su i ambiciozni, a njihovi studenti i učenici zbog jednostavnog i zanimljivog načina podučavanja bolje razumiju matematiku. Toni Milun, poznat po svojim besplatnim video instrukcijama i Tomislav Burić, najomiljeniji profesor zagrebačkog FER –a, došli su na ideju da spoje svoje vještine u objašnjavanju matematike. Sve to su snimili u seriji video uradaka o diferencijalnim jednadžbama, a u nastavku možete pogledati što kažu jedan za drugoga.

Naj profesor: Burić je uspio učiniti višu matematiku zabavnom

Sinergija zabave i korisnog podučavanja

Dok bi se na njihovim mjestima neki drugi ljudi osjećali ugroženo, dva najpoznatija matematičara pronašla su zajednički jezik i to onaj brojčani, pa sve to snimili za studente i učenike.
– Čuo sam za Tonija Miluna preko medija i odmah mi se svidio njegov projekt s besplatnim video instrukcijama, pa sam mu se planirao javiti i predložiti mu suradnju, priča nam FER – ov profesor Burić.

Međutim, u međuvremenu su profesoru Toniju Milunu njegovi studenti nahvalili mladog i ambicioznog Burića s FER – a, pa ga je ovaj preduhitrio.

– Odmah sam mu uputio poziv preko maila, Tomislav je došao do mene, pojeli smo neko varivo za ručak i snimili desetak videa, prisjeća se profesor Milun.

Poručuje kako mu se svidio sličan stil u objašnjavanju matematike, a to je upoznati učenika i studenta s gradivom na što jednostavniji način.

Zabavni zadaci iz Vjerojatnosti i statistike uskoro bi mogli biti u posebnom video kutku na portalu Tonija Miluna, ukoliko profesor s FER – a pronađe vremena da snimi svoje video instrukcije.

Naj profesor: Toni Milun svima daje besplatne instrukcije, a među studentima je omiljen

Matematika bauk i na fakultetima

Učenici nemaju problema s matematikom samo u osnovnoj i srednjoj školi. Tomislav Burić iz iskustva govori kako je matematika bauk i studentima koji upisuju fakultete s obveznim matematičkim kolegijima.

– Zbog te činjenice ovakvi projekti koji olakšavaju i približuju matematiku su zasigurno od velike pomoći svima. Danas je teško naći ljude koji su voljni dati svoju energiju i vrijeme kako bi pomogli drugima. Zbog toga je ovaj projekt još i vredniji, pohvalio je svog kolegu profesor Burić.
Kako to točno izgleda kad se dva talenta nađu pred kamerom i krenu u objašnjavanje matematike, pogledajte u videu koji su zajedno napravili.

Vjerojatno ćete nakon gledanja i sami znati riješiti koju diferencijalnu jednadžbu.

Odgovori