Više od 470 profesora unaprijeđeno: Je li i neki vaš među njima?

Više od 470 profesora, učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i odgojitelja, koji su se dokazali uspješnim radom s učenicima, u izvannastavnom stručnom radu te su se redovito stručno usavršavali, promovirani su u zvanje mentora ili savjetnika.

foto: službena stranica AZOO-a

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, odluku o ponovnom napredovanju u zvanje uručili su im ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje
Jadranka Žarković-Pečenković te pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin.

– Promovirani su prepoznati kao najbolji u sustavu i zato su nakon pet godina ponovno promaknuti u status mentora, ili u više položajno zvanje, status savjetnika. Rad 471 promoviranog odgojno-obrazovnih radnika vrednovali su ravnatelji i kolege u vrtićima i školama u kojima rade i predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, napominju iz AZOO-a na svojim stranicama.

Tek promovirani doktor znanosti otkrio što je ključ za hrvatsko bolje sutra

Promovirani brojni nastavnici glazbenih škola, a njihovi puleni uveličali svečanost dodjele 

U više položajno zvanje promovirani su i brojni učitelji i nastavnici glazbenih i plesnih škola. Zašto su prepoznati kao vrsni pedagozi i stručnjaci u svom poslu pokazali su i na svečanosti, odnosno pokazali su i odsvirali učenici koje oni svakodnevno poučavaju.

U glazbenom dijelu nastupili su učenici Jan Tominić, Tomo Štrbac, Lovro Pajić i Anton Pavić, kvartet saksofona Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora, koje poučava Tomislav Žužek, promoviran u zvanje nastavnika savjetnik.

Svečanost su glazbenim nastupima uveličali i učenici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba, na klaviru Roko Matijević koji svira pod budnik oko nastavnika Nenada Kačara, promoviranog u zvanje savjetnik, i na bisernici Lucija Lazički, učenica Svetlane Krajna, nastavnice promovirane u zvanje savjetnika.

U Zagrebu 264 novih doktora znanosti i umjetnosti: Rektoru usred promocije zvonio mobitel

Predanim radom, ali i dobrotom i blagošću, zaslužili ste ove nagrade

– Iskreno vam čestitam na dostignuću koje ste postigli svojim velikim radom, trudom i zalaganjem. Promocija u više zvanje mentora i savjetnika potvrđuje da sve ono što ste radili niste činili uzalud, poručila je promoviranima Jadranka Žarković Pečenković.

Ističući značaj i ulogu škole, prvenstveno ulogu odgojno-obrazovnih radnika u životu svakog učenika, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje istaknula je da upravo njima roditelji povjeravaju ono najvrijednije, svoju djecu. I zato prate rad odgajatelja, učitelja i nastavnika i podržavaju, a sustav nagrađuje, one koji se ističu svojim radom, koji iskreno, s ljubavlju i veseljem, poučavanju djecu s velikim pedagoškim erosom, ali i dobrotom i blagošću koja krasi vrhunske pedagoge, kazala je Žarković Pečenković.

foto: službena stranica AZOO-a

Ocijeni profesora: Strogog i pravednog Sumpora učenici smatraju 'dušom od nastavnika'

Vesselimo se svakom novom danu i izazovu

U ime unaprijeđenog nastavnog osoblja, zahvale su uputile Sanja Canjek-Androić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Pavla Miškina iz Zagreba i Doroteja Vojedilov, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika u Višnjevcu iz Osijeka.

Obje promovirane u najviše položajno zvanje učitelja savjetnika zahvalile su svima, koju su ih prepoznali i podržali njihov profesionalizam, trud i zalaganje. Sustav je kažu prepoznao njihov rad i ovom promocijom odao veliko priznanje.

– Veselimo se svakom novom danu i izazovu koje naše zanimanje stavlja pred nas, poručila je za kraj Doroteja Vojedilova.

Popis Odgojno-obrazovnih Radnika I Dio by srednja.hr on Scribd

Popis Odgojno-obrazovnih Radnika II Dio by srednja.hr on Scribd

Odgovori