Pretraga

[Brucoš 101] Krećemo s projektom koji će vam objasniti sve o studiranju

A- A+

Brucoš 101, projekt koji će sve maturante i buduće studente u zemlji upoznati sa čarima studentskog života, upravo je započeo. Provodi ga portal srednja.hr, a u sklopu njega će se održati i video konferencija na kojoj ćemo proglasiti najbolji projekt studentskih udruga. Doznajte sve o projektu i kako se prijaviti na natječaj.

brucoš 101

Projekt Brucoš 101 će maturante pripremiti na studentski život i nagraditi najbolji projekt studentskih udruga | Foto: srednja.hr

Krenuo je projekt Brucoš 101 – kolegij kojeg pohađaju svi maturanti i budući brucoši u zemlji, a koji će ih uvesti u svijet studiranja i fakulteta. Zašto ‘101’? Jednostavno, jer se ‘101’ u američkom obrazovnom sustavu koristi kao sinonim za uvodni tečaj o nekoj temi. U našem je slučaju ta tema studiranje. Ovaj kolegij sigurno prolaze svi koji ga upišu, a nakon njega će izaći informirani i spremni za prve korake kao odrasla, samostalna osoba i budući akademski građanin ili građanka.

U sklopu projekta budući će brucoši moći pročitati vodiče koji će pokriti sve od temeljnih pojmova s kojima moraju biti upoznati na faksu, studentskih prava i obveza, pa sve do one zabavnije strane studiranja koja se tiče izlazaka i putovanja. Doznat će i što očekivati od prvog tjedna na faksu, kako pripremiti prve ispite i kolokvije te kako maksimalno iskoristiti prednosti studentskog života.

O ovim temama neće samo čitati, jer u suradnji s partnerima projekta organiziramo i jednodnevnu video konferenciju koja će se moći pratiti uživo i besplatno na našem YouTube kanalu. Konferencija će kroz razgovor s predstavnicima partnera projekta odgovoriti na važna pitanja oko mature, upisa na fakultete i studentskog života. Održat će se 27. svibnja s početkom u 10 sati. Kako bismo budućim studentima predstavili najbolje što im akademski svijet nudi, u sklopu konferencije portal srednja.hr dodijelit će i nagrade najboljim studentskim udrugama. Putem ove povezenice se priključite u službeni Facebook događaj konferencije kako ju ne biste propustili.

Program konferencije Brucoš 101

10:00 – Uvodna riječ

10:05 – ‘Kako najbolje iskoristiti studiranje?’ gošće Dina Vasić, MBA, viša predavačica na katedri za financije i računovodstvo te Anamarija Tabulov, bacc.oec, suradnica u marketingu i Content Manager sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa + giveaway za gledatelje*

10:50‘Kako će izgledati matura u 2022.?’, gošća Natalija Ćurković, viša stručna savjetnica u Istraživačko-razvojnom odjelu NCVVO-a

11:15 –  Proglašenje najboljeg studentskog projekta u 2021.

11:20 – ‘Što učimo izvan predavaonice?’, gost Dejan Gluvačević, dr. sc., pročelnik Odjela za komunikacije, Edward Bernays University College

12:05‘Kako izgleda prva godina studiranja’, gosti iz redakcije srednja.hr

12:30 – Završna riječ

* Kako biste sudjelovali u darivanju, na mail [email protected] nam pošaljite odgovor na pitanje: ‘Kako planirate najbolje iskoristiti studiranje?’ Uz odgovor na to pitanje, pošaljite nam svoje podatke (ime i prezime, broj mobitela te adresu). Sudjelovati možete do 27. svibnja. Pokloni za najkreativnije gledatelje su:

  1. mjesto: Šetnja kampusom, mogućnost sudjelovanja na nastavi i razgovor s nekim od profesora ili dekanom, ZSEM hoodie i majica
  2. mjesto: ZSEM poklon paket hoodie, majica i knjiga
  3. mjesto: ZSEM poklon paket hoodie i knjiga

Tražimo najbolji projekt studentskih udruga

Studentske udruge su važna karika u lancu koja studiranje čini odličnim iskustvom. Budućim će studentima ova nagrada reći da dolaze na fakultet koji će im ponuditi prilike za uključivanje u fakultetsku zajednicu, djelovanje u područjima koja su im važna te stjecanje iskustava koje će im jednog dana biti korisna pri traženju posla. No nagradom, prije svega, želimo odati priznanje onim studentima koji pokazuju inicijativu i djeluju na poboljšanju studentskog iskustva za sve svoje kolege.

Nagrada će istaknuti i fakultete pri kojima udruge djeluju, a koji pospješuju stvaranje zajednice i potiču studentski angažman. Prijaviti se mogu sve udruge studenata neovisno o aktivnostima kojima se bave – organizacijom predavanja i tribina, humanitarnih akcija, studentskih zabavnih, umjetničkih ili sportskih aktivnosti, dodatnim istraživanjem i unaprjeđenjem područja svog studija, upoznavanjem s industrijom i potencijalnim poslodavcima… Sve dolazi u obzir!

Kako se prijaviti?

Na natječaj je potrebno prijaviti projekt kojeg su udruge provele protekle, 2021. godine. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji je dostupan dolje. Tražimo inovativne projekte i želimo čuti zašto su nastali te kada i kako su se održali. Zanima nas koliko je studenata on obuhvatio i kakve je rezultate postigao: kako je utjecao na studente koji su bili uključeni, a ako je utjecao na cijelu fakultetsku zajednicu i šire, još bolje! Prijave traju do 25. svibnja u ponoć, a pobjednika proglašavamo na video konferenciji 27. svibnja.

Nagrada za prva tri mjesta su medijska pokroviteljstva za buduće aktivnosti i događanja udruga koja će se moći iskoristiti kroz bannere, social objave i promo tekstove.

  1. nagrada banner promocija u vrijednosti 10.000kn
  2. nagrada banner promocija u vrijednosti 7.500kn
  3. nagrada banner promocija u vrijednosti 5.000kn

Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

brucoš 101
Share via
Copy link
Powered by Social Snap