Pretraga

Stručnjaci odgovaraju na najvažnija pitanja oko mature i upisa na faks: Evo kako se uključiti

A- A+

Imaš pitanja oko mature, upisa na faks, studentskog života? Mi imamo odgovore! O ovim temama redovito pišemo, a ove smo godine odlučili sve informacije sistematizirati. Startali smo s projektom Brucoš 101 koji će, između ostalog, ugostiti stručnjake iz područja obrazovanja na jednodnevnoj video konferenciji. Doznajte tko će nam biti gosti i o čemu će govoriti.

Termin ‘101’ se u američkom obrazovnom sustavu koristi kao sinonim za uvod u određenu temu. Brucoš 101, novi projekt portala srednja.hr, uvodni je kolegij u brucoški život. Kreirat ćemo sveobuhvatne vodiče koji će vas upoznati sa svime od temeljnih pojmova, obveza u prvim tjednima i godinama faksa pa do izlazaka i one zabavnije strane studiranja.

O ovim temama možete informirati i na jednodnevnoj video konferenciji koja se održava 27. svibnja, a koju organiziramo u suradnji s partnerima projekta. Ugostit ćemo stručnjake iz područja obrazovanja, a i dodijeliti nagrade najboljim projektima studentskih udruga. Prijave na natječaj za studentske udruge otvoren je do 25. svibnja u ponoć, a sve o tome pročitajte ovdje. U nastavku donosimo program konferencije i teme o kojima će biti riječ.

Izdvojeni članak
brucoš 101

[Brucoš 101] Nagrađujemo najbolje projekte studentskih udruga: Evo kako se prijaviti

Kako najbolje iskoristiti studiranje?

Na panelu će se razgovarati o prilikama koje ne treba propustiti dok smo na studiju | foto: ZŠEM, srednja.hr

Konferencija započinje u 10 sati kada će s održati panel pod nazivom ‘Kako najbolje iskoristiti studiranje?’. Gošće panela su Dina Vasić, MBA, viša predavačica na katedri za financije i računovodstvo te Anamarija Tabulov, bacc.oec, suradnica u marketingu i Content Manager sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Stručnjakinje sa ZŠEM-a će objasniti sve o nastavi na fakultetu, a čut ćete i po čemu se razlikuje nastava na ZŠEM-u. Čut ćete i o stručnoj praksi, studentskoj razmjeni i drugim aktivnostima važnim studentima, ali i o tome kako sa svime uskladiti financije.

U suradnji sa ZŠEM-om smo organizirali i darivanje gledatelja u koje se još stignete uključiti. Kako biste sudjelovali u darivanju, na mail [email protected] nam pošaljite odgovor na pitanje: ‘Kako planirate najbolje iskoristiti studiranje?’ Uz odgovor na to pitanje, pošaljite nam svoje podatke (ime i prezime, broj mobitela te adresu). Sudjelovati možete do 25. svibnja u ponoć. Pokloni za najkreativnije gledatelje su:

  1. mjesto: Šetnja kampusom, mogućnost sudjelovanja na nastavi i razgovor s nekim od profesora ili dekanom, ZSEM hoodie i majica
  2. mjesto: ZSEM poklon paket hoodie, majica i knjiga
  3. mjesto: ZSEM poklon paket hoodie i knjiga

Kako će izgledati matura u 2022.?

Što očekivati od ispita državne mature i kako sve to zapravo izgleda? | foto: srednja.hr

Natalija Ćurković, NCVVO, viša stručna savjetnica u istraživačko-razvojnom odjelu, gošća je drugog panela koji počinje u 10:50 sati. Maturante će upoznati s najvažnijim informacijama i novostima oko izvođenja ovogodišnje državne mature. Čut ćete o rezultatima probne mature, novostima na obveznim ispitima, minimalnom pragu na eseju iz Hrvatskog jezika, preračunavanju bodova ostvarenih na A i B razini te drugim važnim temama.

Što učimo izvan predavaonice?

Da nije studiranje samo vrijeme u predavaonicama, naučit ćemo na ovom panelu | foto: Bernays, srednja.hr

Dejan Gluvačević, dr. sc., pročelnik Odjela za komunikacije sa Edward Bernays University Collegea, gost je trećeg panela konferencije koji počinje u 11:20 sati. Panel pod nazivom ‘Što učimo izvan predavaonice’ će obuhvatiti iskustva i prilike koje studenti imaju kroz studiranje, a ne tiču se same nastave. Bit će riječi i o tome kako komunicirati na fakultetu te kako sami fakulteti komuniciraju s maturantima i studentima – što rade dobro, a što bi mogli poboljšati.

Kako izgleda prva godina studiranja?

Novinari iz redakcije portala srednja.hr gosti su posljednjeg panela konferencije Brucoš 101 koji započinje u 12:05 sati. Njegov je naziv ‘Kako izgleda prva godina studiranja?’ Duje Kovačević, Tea Ovničević Matijević i Ana Šoda osvrnut će se na vlastito iskustvo upisa fakulteta studija i ispričati vam što možete očekivati kada tek dođete na faks. Prisjetit će se nekih svojih anegdota i s vama podijeliti pokoji savjet o tome kako se snaći u posve novom okruženju.

Kako biste bili sigurni da vam konferencija neće promaknuti, pretplatite se na naš newsletter i dan prije njenog održavanja ćemo vam poslati podsjetnik. Pretplatnicima newslettera periodično šaljemo specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja. Službeni Facebook događaj konferencije potražite ovdje.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

brucoš 101 konferencija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap