Pretraga

[VIDEO] Što su to ECTS bodovi na faksu? Donosimo detaljno objašnjenje za buduće brucoše

A- A+

Završili ste svoje srednjoškolsko obrazovanje, riješili ste maturu, upisali faks i postali brucoš. S novim poglavljem u vašem životu dolazi i hrpetina novih pojmova, a jedan od njih koji vam je od iznimne važnosti i o kojem ovisi vaše akademsko obrazovanje jesu ECTS bodovi. Što to konkretno jest i kako se stječu, objasnile su naše gošće u online konferenciji Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

I dok smo tijekom školovanja kroz osnovnu i srednju školu navikli da imam ocjene iz svakog predmeta, na faksu se stvari mijenjaju. Iako i dalje imate ocjene od jedan do pet te ocjene u stvari uopće nisu bitne, već je bitno da ste prikupili potreban broj ECTS bodova tijekom akademske godine kako biste ostvarili pravo da upišete drugu.

Zvuči komplicirano? Upravo smo zbog toga organizirali online konferenciju Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju kako bismo svim budućim brucošima, koji su ovogodišnji maturanti, objasnili što ih sve očekuje kada krenu studirati.

– Tužno je što učenici nisu u školi upoznati s pojmom ECTS bodovi. Ja svojim novim studentima objašnjavam to ovako: u školi si imao tjelesni i za njega moraš imati dva ECTS-a, a za matematiku recimo šest ECTS bodova i tako je sa svakim predmetom, rekla je naša gošća Anamarija Tabulov sa ZŠEM-a.

S njom se složila i njena profesorica koja predaje na ZŠEM-u, Dina Vasić te objasnila kako ECTS bodovi zapravo funkcioniraju kao krediti što možete poslušati u videu ispod.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli srednja.hr (@srednja_hr)

Konferenciju Brucoš 101 i cijelo gostovanje naših gošći pogledajte na našem YouTube kanalu.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap