Pretraga

[VIDEO] Uz ovaj savjet iskoristit ćete studentsku praksu na najbolji način i steći dragocjeno iskustvo u više područja

A- A+

Praksa je važan dio studentskog života. Priprema vas za posao i omogućuje da napokon upotrijebite znanja koja ste stekli na faksu. Brojni studenti se kod odabira prakse nalaze suočeni s previše mogućnosti izbora i nisu sigurni kako odabrati praksu koja će biti kvalitetna i pokriti sva područja na kojima im je potrebno iskustvo.

praksa sastanak seminarski rad

Foto: Austin Distel, Unsplash

Odabrati gdje ćete ići na praksu može biti popriličan izazov, osobito ako studirate na području koje nudi širok spektar mogućnosti. Studenti komunikacija, novinarstva i turizma nalaze se pred osobitim izazovom. Mogućnosti za praksu su velike, pokrivaju brojne tvrtke, medije i ustanove, a svaka nudi drugačije iskustvo unutar istog područja. Dejan Gluvačević, pročelnik Odjela za komunikacije na Edward Bernays University Collegeu u sklopu online konferencije portala srednja.hr Brucoš 101 savjetovao je studentima kako iskoristiti praksu na najbolji mogući način.

– Ja svojim studentima na komunikacijama sugeriram: kad idete na praksu, otiđite jednom na radio, drugi put izaberite PR agenciju, treći put otiđite u korporaciju. Probajte sve. Sad je idealno vrijeme da vidite gdje se nalazite i onda ćete se sigurno negdje prepoznati i vidjeti što vam odgovara. Na taj način ćete povećati mogućnost da će posao biti nešto što volite i u čemu uživate. Tako automatski napredujete i zadovoljniji ste i posao vam nije tlaka, kao što ljudi vole reći. Ista stvar je i u turizmu. Praksa u turističkim agencijama, praksa u hotelima, u turističkim zajednicama, jednostavno treba iskombinirati sve elemente. Naravno, tko ima volje i ambicije, može krenuti u privatne poslovne vode. Razvijati neke svoje proizvode, usluge koji se nude tržištu, predlaže Gluvačević.

Više o važnosti prakse, učenju izvan predavaonice i tome kako izgleda studij na Edward Bernays University Collegeu poslušajte u snimci ispod:

 


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

 

[VIDEO] Uz ovaj savjet iskoristit ćete studentsku praksu na najbolji način i steći dragocjeno iskustvo u više područja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap