Pretraga

Zašto treba gledati programe studija prije upisa na faks? Priča dečko koji je proučio opise svih predmeta

A- A+

Nastava je gotova, idući tjedan kreću ispiti državne mature, a upisi na faks se bliže. Nije svima isto. Neki već znaju što će studirati, nema prevelike navale ili su jednostavno rasturili srednju da nemaju brige – upadaju na faks koji žele i to je to. No, što je s ostalima?

dvorana za predavanje, sveučilište

Foto: Unsplash

Naši Duje, Ana i Tea, iz redakcije portala srednja.hr i bauštela.hr, shvatili su da imaju potpuno različita iskustva s upisom na faks – od toga što su htjeli upisati, na što su upali, kako, zašto, i koliko su znali o faksu. Svoja su iskustva ispričali u sklopu online konferencije portala srednja.hr Brucoš 101. Duje je ispričao kako je on zapravo detaljno proučavao programe studija prije upisa.

Pročitao je sve silabuse kolegija, znao je sve što ga čeka – na prvoj, drugoj, trećoj godini. Istražio je čime se profesori koji predaju te kolegije bave, kakvi su. I to mu je, rekao je, puno pomoglo da se odluči. Studiji čak i kad nose isto ime, ako se studiraju na različitim fakultetima, znaju imati totalno različite fokuse, i to je ono što je njemu pomoglo da izabere svoj studij.

Što je sve rekao i zašto je važno čitati programe studija prije upisa pogledajte u kratkom videu ispod.


Portal srednja.hr održao je projekt Brucoš 101 koji vas upoznaje s čarima studentskog života. Naučit ćete sve o glavnim konceptima studiranja, a dobit ćete i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta. O svemu tome mogli ste čuti i na video konferenciji na našem YouTube kanalu koja se održala 27. svibnja s početkom u 10 sati. Pretplatite se na naš newsletter kako biste primali specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja te kako biste dobili podsjetnik o održavanju konferencije.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University College, Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

Zašto treba gledati programe studija prije upisa na faks? Priča dečko koji je proučio opise svih predmeta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap