Pretraga

Recept za najukusniji i osvježavajući Cheesecake bez pečenja

A- A+

Iako mnogi smatraju kako je cheesecake tipičan američki desert, to nije točno. Ova ukusna slastica potječe još iz antičke Grčke, a knjigu o njenom spravljanju tada je napisao grčki liječnik Aegimus. Danas je ovo omiljeni desert mnogih, neizostavan u ponudi gotovo svake slastičarne, a mi vam donosimo recept za cheesecake koji se priprema bez pečenja.

Foto: Homemadebyyou.co.uk

Za naš cheesecake nije vam potrebno mnogo sastojaka, a postupak pripreme ne može biti jednostavniji- pećnicu niti ne morate uključivati. Umjesto krem sira, kao jeftiniju verziju možete koristiti mliječni namaz. Ne garantiramo jednako savršen okus, ali je dobra opcija ako raspolažete nešto manjim budžetom.

Sastojci

Za podlogu:

1 šalica mljevenih Digestive keksa
4 žlice otopljenog maslaca
3 žlice šećera

Za kremu:

250 g krem sira
3/4 šalice šećera u prahu
žličica ekstrakta vanilije
1 šalica slatkog vrhnja

po želji: maline, jagode ili neko drugo osvježavajuće voće

Priprema

1. Kekse sameljite ili usitnite pomoću valjka te dobro umiješajte šećer i otopljeni maslac.

2. Dobivenu smjesu za podlogu utisnite u kalupi savite u hladnjak na par minuta, da se ‘stisne’.

3. Od slatkog vrhnja napravite šlag, a sir posebno izmiksajte kako bi omekšao.

4. U sir dodajte mljeveni šećer, ekstrakt vanilije te šlag i sve dobro pomiješajte. Smjesu ulijte u kalup i smjestite u hladnjak na par sati.

5. Po želji ukrasite svježim voćem poput malina ili jagoda.