SOS kada doma nema grickalica: Donosimo recept za najjednostavnije domaće krekere

Baš ste se ‘nabrijali’ na gledanje dobrog filma, kada ste skužili da doma nemate nikakvih grickalica? Mi vam donosimo recept za najbolje slane krekere koji će biti gotovi u tren oka. Uz to, za njihovu pripremu dovoljno je svega par sastojaka.

foto: srednja.hr

U originalu, ovo je recept za krekere u obliku pereca. Ako nemate taj kalup, slane keksiće možete rezati u oblike po želji, baš kao što smo mi to učinili. Evo kako ih pripremiti:

Sastojci

Čitavo vrijeme pogrešno spravljamo carbonaru: Evo pravog recepta za najjednostavniju tjesteninu
  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca (može i margarin)
  • 1 vrećica suhog kvasca (ili jedna jušna žlica ako kod kuće imate veliko pakiranje)
  • 1 kiselo vrhnje
  • sol (oko 2 žličice)
  • jaje
  • po želji: sjemenke sezama, lana i kima

Priprema

  1. U veću posudu dodajte brašno, kvasac, vrhnje, žličica soli i maslac. Ako vam je maslac pretvrd jer ste ga tek izvadili iz hladnjaka, najjednostavnije je naribati ga. Umijesite tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte na debljinu od otprilike 1cm i potom kalupom željenog oblika ili nožem režite keksiće.
  3. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje te na njega posložite krekere. Premažite ih razmućenim jajetom i posipajte sjemenkama sezama, lana i kima te po želji s još malo soli.
  4. Krekere pecite na 180 stupnjeva 15-ak minuta ili dok ne poprima zlaćanu boju.

Odgovori