Pretraga

Govori Veliki Brat: Studenti psihologije propituju zašto su reality programi toliko popularni i kako utječu na gledatelje

A- A+

Studenti psihologije s Hrvatskih studija, okupljeni u Klub studenata psihologije Feniks, u srijedu (21. veljače) će u Stablu znanja, odnosno na prvom katu zagrebačkog SC-a, održati predavanje naziva ‘Psiho-logo-pop:REALity TV?’

Fotografija iz Facebook eventa ‘Psiho-logo-pop: REALity TV?’

Tim povodom napravili su Facebook event, a ako je prema njemu suditi, mnogo je zainteresiranih za dolazak na ovo predavanje.

A o čemu će se sve i na koji način raspredati na ovom događanju, najavili su studenti psihologije u potonjem opisu.

‘Nije važno pratite li reality emisije ili na prvu naznaku istih prebacujete program – sigurno ste se barem jednom zapitali koja je tajna njihove sveopće društvene prihvaćenosti i popularnosti.
Što leži u podlozi naizgled spontanih prizora? Kakav utjecaj takva vrsta medijske izloženosti može imati na sudionike, a izloženost istom sadržaju na gledatelje? Prelaze li reality emisije granice etičnosti?

Ovo je jedinstvena prilika da iz prve ruke dobijete odgovor na prethodno postavljena pitanja, kao i na brojna druga koja dosada možda niste imali priliku postaviti, razmijenite svoje mišljenje i stavove s ostalim sudionicima i pritom se, naravno, dobro zabavite.

Identitet nominiranih kandidata (čitaj: predavača) u ovom trenutku ostaje skriven.

Tijekom sljedećih nekoliko dana oslobodit ćemo vas neizvjesnosti, a na vama je da, poput Velikog Brata, budno pratite razvoj događaja.

Tko smo mi?

Sekcija za predavanja osnovana je unutar kluba studenata psihologije Hrvatskih studija Feniks sa željom organizacije predavanja (otprilike jednom mjesečno) na kojima bi predavači izlagali zanimljive aktualne teme iz psihološke perspektive. Ideja je da predavanja nemaju klasičnu strukturu, već da se naglasak stavi na kontinuiranu interakciju između predavača i posjetitelja/sudionika, odnosno da se u opuštenoj atmosferi potakne rasprava o određenoj temi. Ideja je nastala prvenstveno s ciljem integracije studenata i želje da se studentima različitih usmjerenja pruži prilika da sudjeluju u razgovoru o temama o kojima nemaju priliku slušati na svom fakultetu, ali okupljanje je otvoreno za svu zainteresiranu javnost.’

Copy link
Powered by Social Snap