Pretraga

Mladi koji brinu o budućnosti: Studenti organiziraju besplatnu konferenciju o održivosti i klimatskim promjenama

A- A+

AEGEE je jedna od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe. Jedna od najuspješnjih lokalnih podružnice te organizacije jest AEGEE Zagreb koji zajedno s mladima okupljenima u projekt Europe on Track organizira zanimljivu konferenciju.

Pametni gradovi, klimatske promjene, održivost, gospodarenje otpadom, zaštita okoliša i budućnost – sve to teme su kojima se bave mladi kroz projekt Europe on Track. Ovoga tjedna, zajedno s oragnizacijama AEGEE-Zagreb i AEGEE-Europe organiziraju zanimljivu konferenciju na temu klimatskih promjena i pametnih gradova uz poseban fokus na gospodarenje otpadom i osobnu održivost, radionice osobne održivosti za srednjoškolce, intervjue građana i sadnju stabala.

Izdvojeni članak

Tribina ‘Pun kufer’: Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?

O svemu tome govorit će stručnjaci i time nastojati podići svijest, stvoriti prostor za raspravu i prikupiti mišljenja mladih Europljana o tim važnim društvenim pitanjima.

– Uz partnerstvo s Interrailom, devet mladih ambasadora u tri tima (jedan snimatelj, jedan fotograf i jedan novinar) mjesec dana putuju vlakom po Europi kako bi vodili radionice, intervjuirali građane i organizirali razne debate i diskusije u suradnji s lokalnim organizatorima iz 30 gradova po cijeloj Europi. Projekt je 2013. osvojio Charlemagne Europsku nagradu za mlade (European Charlemagne Youth Prize) koju dodjeljuje Europski Parlament, a ove godine je spreman za svoje 5. izdanje uz ovogodišnju iznimno aktualnu temu: održivost i klimatske promjene, poručuju organizatori.

Ulaz na konferenciju je, valja naglasiti slobodna za sve studente i mlade, a održava se od 24. – 28. ožujka na raznim lokacijama  u Zagrebu.

Detaljan program konferencije moguće je pronaći na Facebook eventu na ovoj poveznici.

– Prati naš event i budi u toku s novostima! Organiziraju AEGEE-Zagreb, AEGEE-Europe i projektni tim Europe on Track.  Konferenciju “Održivost i klimatske promjene” organiziramo kao dio dvodnevnog EU Speed Learning događaja u organizaciji Model European Union Zagreb – MEUZ tima u suradnji s Diplomatski klub FPZG, poručuju organizatori.

Mladi koji brinu o budućnosti: Studenti organiziraju besplatnu konferenciju o održivosti i klimatskim promjenama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap