Pretraga

Prijavite se na studentsko natjecanje u trgovanju na burzi i osvojite 1.000 dolara

A- A+

University Trading Tournament (Sveučilišni turnir u trgovanju) je najveće regionalno studentsko natjecanje u trgovanju na financijskim tržištima. Projekt je akademske 2014./2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.  Do sada je na njemu sudjelovalo preko 1.500 natjecatelja!

foto: University Trading Tournament

Cilj natjecanja je povećati financijsku pismenost te svijest studenata o načinima funkcioniranja financijskih tržišta. Trenutno je University Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje u regiji, a ove godine traje od 9. travnja do 4. svibnja i sastoji se od četiri runde, svaka po tjedan dana.

Nagrade:

Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti 1.000$, 500$ te 300$ na kraju samog natjecanja te prve tri runde po 150$, 50$ i 50$ na računu kod sponzorskog brokera Admiral Markets-a  koje će moći koristiti za trgovanje te druge nagrade. Na UTT se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe, ali će nagrade biti osigurane samo za osobe sa statusom studenta u Hrvatskoj i zemljama u regiji. Prijave na natjecanje započinju od 5. Ožujka na linku http://finance.hr/tournament/prijave/

Edukacija i primjena na tržištu:

Izdvojeni članak

Prijavite se na besplatnu školu financijske pismenosti

Prije početka samog natjecanja bit će održano 7 edukativnih predavanja kako bi se natjecatelji upoznali s funkcioniranjem financijskih tržišta, pravilima natjecanja i načinu trgovanja vrijednosnim papirima. Uz to će svi zainteresirani imati priliku naučiti osnove tehničke, fundamentalne i investicijske analize.

Trgovanje iz udobnosti vlastitog doma:

Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi putem računala ili mobilne aplikacije. Na natjecanju tržišta su otvorena 5 dana u tjednu, od ponedjeljka 12 sati do petka 23 sata. Prijavom na natjecanje, sudionici dobivaju sve upute za otvaranje osobnog računa na virtualnoj burzi te imaju apsolutnu slobodu što se tiče ulaganja. Također valja naglasiti kako je svaki dobitak ili gubitak na natjecanju na virtualnoj platformi te natjecatelj ne snosi nikakve troškove.

Do bogatih nagrada ulaganjem u različite instrumente:

Kroz svaku rundu trgovanja natjecatelji ulažu u sve dostupne instrumente, ove godine uveli smo novitete i pratili trendove na tržištu te se osim ulaganja u indekse, valute i dostupne robe također može trgovati i kriptovalutama.U svakoj rundi natjecatelj ima na raspolaganju određeni broj virtualnih dolara. Konkretna vrednovanja rezultata pogledajte pod “Pravila natjecanja”. Pobjednik je onaj tko ima najveći zbroj bodova tijekom četiri runde, tj. završni rezultat.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap