Pretraga

Tribina ‘Pun kufer’: Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?

A- A+

O mladima se u posljednje vrijeme priča samo u kontekstu toga kako ih se na političkom planu sustavno zanemaruje. Rezultat toga jest sve veći broj mladih koji pakiraju torbe i sjedaju na prve autobuse za dijasporu. Učenici 18. gimnazije u Zagrebu će pokušati doći do srži problema na tribini ‘Pun kufer’ u utorak, 20. ožujka, u njihovoj školi s početkom u 19:30.

Foto: facebook.com/tribina18/

Polaznici retoričke grupe 18. gimnazije su još 2014. godine pokrenuli projekt Tribina18 i u sklopu tog projekta organizirali razne tribine i predavanja o mladima. Cilj njihova rada jest informirati javnost o problemima mladih, mlade potaknuti na raspravu o aktualnim problemima te razviti svijest o potrebi aktivnijeg sudjelovanja mladih u javnom životu.

Dosadašnje teme su obuhvaćale međuvršnjačko nasilje, problem ovisnosti, građanski odgoj, matura, a tema iduće tribine jest odlazak mladih iz Hrvatske.

Gosti tribine koja će se održati u utorak u 19:30 su Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice Murganić iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, doc. dr. sc. Stjepan Šterc i dr. sc. Boris Jokić. Sve informacije o tribini možete pratiti na Facebook događaju, a informacije o daljnjem radu retoričke grupe možete vidjeti na njihovoj Facebook stranici.

Cijeli projekt je u potpunosti u rukama učenika. Polaznici retoričke grupe, uz mentorstvo profesorice, smišljaju teme i pitanja za tribinu, sami pozivaju goste i kontaktiraju medije, te vode sami događaj. Podržite njihov rad dolaskom u Mesićevu 35 u utorak u 19:30 sati.

Tribina ‘Pun kufer’: Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap