Zagrebačka gimnazija daje slobodan dan cijelom razredu, no za to moraju obaviti jedan zadatak

Brojne škole ovih predbožićnih dana organiziraju razne humanitarne događaje. Izvrsna je to prilika da učenici pokažu svoje veliko srce i u praksi nauče važnost društveno odgovornog ponašanja. Već tradicionalno i XVI. gimnazija Zagreb organizira svoj Božićni sajam. Ono što je posebno jest da će najbolji razredi biti nagrađeni, ni manje ni više nego – slobodnim danom!

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Posjetitelji Božićnog sajma XVI. gimnazije Zagreb kući se neće vratiti gladni, ako je suditi prema prethodnim godinama. Sajam se organizira ovoga petka, 14. prosinca, od 17:30 do 20 sati, a na njemu će učenici prodavati domaće kolačiće, bezalkoholne napitke poput čajeva, ali i poneke rukotvorine.

U zamjenu za malo krvi sutra u SC-u dobivate besplatan ručak

Sajam je humanitarnog karaktera, a uz to mu je ove godine dodana i obrazovna dimenzija. Neke od tema koje su zadane razredima su ‘Mandušo zagrabi’, ‘Licitarsko srce’, ‘Gospon Fulir kod Žnidaršića’ i ‘Božićne popevke’.

Sajam će se održati u prizemlju i podrumu škole, a maturanti će biti zajedno u dvorani za tjelesni odgoj. Velika zanimljivost ovoga Sajma nagrada je koja očekuje najbolje razrede. Naime, razred čije će prodajno mjesto biti najoriginalnije i razred koji najviše zaradi prodajom svojih proizvoda dobiva – jedan slobodan dan!

– Nadamo se da ćemo se i ove godine lijepo i dostojanstveno,u zajedništvu i slozi proveseliti te se malo i opustiti za predstojeće blagdane, poručuju iz XVI. uz lijepe želje za nadolazeće blagdane.

Najnovije informacije o Božićnom sajmu možete pratiti na Facebook stranici događaja.

Odgovori