Pretraga

Aktualni su natječaji za brojne studentske stipendije: Evo za što i do kada se možete prijaviti

A- A+

Dok studenti nestrpljivo očekuju objavu natječaja za državnu socio-ekonomsku stipendiju, ne treba zaboraviti da su aktualni natječaji za razne druge stipendije koje pokrivaju različita područja, a mogu znatno olakšati studiranje i usavršavanje. Donosimo pregled aktualnih stipendija na koje se možete prijaviti.

Foto: Unsplash

I dok je studente razveselila vijest kako će rasti iznos državne socio-ekonomske stipendije, to nije jedina stipendija na koju se studenti mogu prijaviti. Trenutno je otvoreno nekoliko natječaja za stipendije koje pokrivaju različita područja, a namijenjene su studentima ili onima koji su nedavno diplomirali.

Stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2023./2024. (rok prijave: 11. 11. 2022.)

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2023./2024. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, stipendije za doktorske studije, stipendije za poslijedoktorske studije, te stipendije za umjetničke smjerove. Natječajnu dokumentaciju, koja uključuje prijavne obrasce, zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od Veleposlanstva Švicarske Konfederacije. Više informacija o ovim stipendijama možete pronaći ovdje.

UNIQUA: Bolje obrazovne prilike (rok prijave: 31. 8. 2022.)

UNIQUA pokreće natječaj za stipendiranje učenika i studenata s invaliditetom. Na natječaj se mogu prijaviti učenici srednjih škola i studenti iz cijele Hrvatske, neovisno o školi ili studiju koji pohađaju. UNIQA stipendiranjem promiče uključivost i aktivno podržava kvalitetno obrazovanje osoba s invaliditetom. Na natječaju će biti izabrano sedam učenika ili studenata koji će u razdoblju od godine dana primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.750,00 kuna za akademsku godinu 2022/2023. Više o natječaju možete vidjeti ovdje.

Izdvojeni članak
novac kune

Još jedan veliki grad daje stipendije učenicima koji se obrazuju u 46 deficitarnih zanimanja, uskoro kreću prijave

DAAD stipendije za hrvatske studente i znanstvenike (rok prijave: 29. 9. 2022.)

Stipendije DAAD-a namijenjene su studijskim projektima na njemačkom i engleskom jeziku. Prijave na natječaj za stipendije vrše se na radnom jeziku projekta, njemačkom ili engleskom. Dijele se stipendije za područje arhitekture, scenskih umjetnosti, glazbe, likovnih umjetnosti, dizajna, komunikacija i filma te za sva znanstvena područja. Više informacija o natječaju, rokovima i potrebnim dokumentima pogledajte ovdje.

Gradsko-poduzetnička stipendija ‘Najbolje za najbolje’ (rok prijave: 30. 6. 2023.)

Želja za što boljim kadrovima i sugrađanima potaknula je Grad Osijek i  Osijek Software City na osnivanje projekta stipendije ‘Najbolje za najbolje’. Stipendiraju se studenti deficitarnih zanimanja, a na popisu odgovarajućih studija našli su se FERIT, Odjel za matematiku, Odjel za fiziku, Medicinski fakultet Osijek i Informatologija na Filozofskom fakultetu Osijek.

Studenti u pet godina studiranja mogu osigurati do 27.000 eura, dok studenti medicine mogu osigurati do 32.400 eura kroz šest godina studiranja kroz stipendije. Mjesečni iznos se dijeli na Grad Osijek, koji stipendira 300 eura, i tvrtku koja stipendira minimalno 150 eura mjesečno. Sredstva osigurana od Grada Osijeka iznose 240.000 eura za prvu generaciju stipendista. Više informacija pronađite ovdje.

Izdvojeni članak
fuchs stipendija

Velike novosti u dodjeli STEM stipendije: Jedna skupina studenata dobivat će 4.520 kn mjesečno

Scholarships for landscape studies (rok prijave: 31. 8. 2022.)

Fondazione Benetton Studi Ricerche već osam godina za redom dodjeljuje stipendije svježe diplomiranim studentima krajobrazne arhitekture i srodnih područja koji se žele i dalje baviti uređivanjem krajolika, hortikulturom i brigom za okoliš. Dvoje studenata dobit će stipendije u razdoblju od šest mjeseci, a moći će birati između tri područja: Landscape project, Theories and policies for landscape i Nature and gardens. Na natječaj se mogu javiti diplomci sa svih strana svijeta koji imaju manje od 40 godina, a vrijednost stipendije je 10.000 eura. Više informacija o stipendiji možete pronaći ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap