Pretraga

Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) promijenila naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia)

A- A+

Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) promijenila je naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia). Cilj promjene naziva ove visokoobrazovne institucije jest jasnije komuniciranje i naglašavanje njezine pripadnosti uglednom američkom sveučilištu Rochester Institute of Technology (RIT) u Rochesteru, New York. Osim toga, ona predstavlja i važan čimbenik u strategiji pozicioniranja sveučilišta RIT na europskom kontinentu. Naime, RIT Croatia će u Europskoj uniji predstavljati Rochester Institute of Technology kao jedno od najvećih sveučilišta u SAD-u, te kao takav u Hrvatsku privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta.

Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) promijenila je naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) s ciljem jasnijeg komuniciranja i naglašavanja pripadnosti uglednom američkom sveučilištu Rochester Insitute of Technology u Rochesteru, New York. RIT Croatia će u Europskoj uniji predstavljati Rochester Institute of Technology kao jedno od najvećih sveučilišta u SAD-u, te kao takav u Hrvatsku privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta.

U posljednjih deset godina značajan rast ugleda

– Oduvijek smo bili dio sveučilišta Rochester Institute of Technology, a preuzimanjem naziva svoje globalno prepoznatljive matične institucije ta povezanost i njen značaj jasnije će se percipirati. Nedavni ulazak Hrvatske u Europsku uniju omogućit će nove prilike i donijeti brojne pozitivne promjene u hrvatskom visokoobrazovnom sustavu. Rochester Institute of Technology svjestan je pozitivnog učinka koje EU donosi državama članicama i u tom ozračju prepoznao je priliku za jačanje svoje pozicije na europskom kontinentu. Jedan od strateških ciljeva Sveučilišta je pozicionirati RIT Croatia kao svoj središnji europski kampus koji će kao takav privlačiti brojne studente iz različitih zemalja svijeta. Promjena našeg naziva značajan je korak u ostvarenju tog cilja, izjavio je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT Croatia.

U posljednjih 10 godina, ugled i rangiranje sveučilišta Rochester Institute of Technology u Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu značajno je poraslo. Cilj RIT-a je pozicionirati se, u sljedećih 12 godina, među 100 najboljih visokoobrazovnih institucija u SAD-u, od otprilike 2,500 institucija, koliko ih je registrirano u SAD-u. Rochester Institute of Technology u Rochesteru, sveučilište je s dugom tradicijom, osnovano 1829., i jedno je od vodećih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas je deseto po veličini privatno sveučilište u Sjedinjenim Američkim Državama sa više od 18 000 studenata iz 100 zemalja svijeta. Sveučilište se sastoji od devet fakulteta i nudi više od 230 različitih akademskih programa. Međunarodnu prepoznatljivost steklo je zbog inovativnosti i obrazovanja orijentiranog prema stručnoj praksi i profesionalnoj pripremi studenata.

Don Hudspeth -Predsjednik i dekan RIT Croatia

RIT Croatia (prethodno ACMT) s tradicijom od 16 godina

RIT Croatia, prethodno pod nazivom Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) osnovana je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja. Danas se RIT Croatia nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu, i ima više od 550 studenata. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije te Master of Science studij Service Leadership and Innovation. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima, a većina predavača američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u, dok kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Kontinuiran rast broja upisanih studenata i diplomanata

Od svog osnutka RIT Croatia u Hrvatskoj bilježi kontinuirani rast broja upisanih studenata i diplomanata. Naime, razvijajući nastavne programe sukladno potrebama tržišta i kontinuirano se povezujući s gospodarskim subjektima, RIT Croatia svojim polaznicima povećava mogućnosti za zapošljavanje što je danas studentima jedan od važnijih čimbenika pri odabiru fakulteta. Osim toga, kao podružnica američkog sveučilišta, jedina je visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj koja za preddiplomske studije izdaje dvije diplome, međunarodno priznatu američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. Zbog brojnih prednosti koje studentima osigurava, ova neprofitna privatna visokoobrazovna institucija već dugi niz godina daje značajan doprinos hrvatskom visokom obrazovanju.