Pretraga

[Anti-intervju sa Sveučilišnim švinjarijama] Radimo protiv autonomije zajedno s rektorom Borasom

A- A+

Od dolaska Damira Borasa na poziciju rektora, autonomija Sveučilišta u Zagrebu je procvjetala, a ta pojava nije promaknula Sveučilišnim Švinjarijama. Riječ je Facebook pageu koji ima tek preko 300 pratitelja, ali našu pozornost su osvojili s otvorenim simpatijama prema ministru Pavi Barišiću, što nam je bio povod za još jednu formu anti-intervjua koju gajimo na portalu.

Boras, Grčević, Barišić, Čović foto: Sveučilišne Švinjarije

Gdje su bili ’91, zašto rade izvaninstitucionalno, tko ih financira i jesu li spremni odigrati partiju golfa s upravom Sveučilišta u Zagrebu samo su neka od pitanja koje smo postavili Sveučilišnim švinjarijama, a njihovi brutalno iskreni odgovori su nam vratili vjeru u nevinu mladost.

Formu Anti-intervjua čuvamo samo za posebne slučajeve poput Dječaka i čučavca u SC-u, a Sveučilišne Švinjarije su svakako posebne. Iako ponekad odgovaraju vulgarno, ne skrivaju svoju ljubav i privrženost autonomiji Sveučilišta koju razvijaju u suradnji s rektorom Borasom i prorektorom Čovićem

Studenti prosvjednici često se povezuju s Jugoslavijom – gdje ste vi bili ’91?

Oni koji su se rodili prije 25. lipnja 1991. tad su bili u jugoslavenskom vrtiću, i njih se s pravom naziva jugo-komunistima. Oni koji su se rodili u Republici Hrvatskoj, prije ili za vrijeme rata, oni su vjerojatno osjetili posljedice Černobila, za njihovo ponašanje nemamo nikakvo opravdanje.

Vaš page očito radi izvaninstitucionalno – Tko vas financira?

SDP, komunisti, Soroš, Vilim Ribić i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja. 100 kn za FB boost dao je i Noam Chomsky.

Prema izvorima s rektorata, priča se da zapravo radite protiv autonomije Sveučilišta – Je li to istina?

Da, da, radimo protiv autonomije Sveučilišta u suradnji s rektorom Borasom i prorektorom Čovićem.

Često se u svojim objavama ismijavate rektoru Borasu, je li tu riječ o religijskoj netrpeljivosti zato što je rektor Starokatolik?

Rektor Boras zapravo pripada vrlo zanimljivoj katoličkoj sekti, a mi nemamo problema s ničijim osobnim uvjerenjima. Rektora volimo zezati jer on voli zezati nas.

U jednoj objavi, čak govorite da je rektor nekoć bio dobar, ali ga je Čović pokvario. Zašto se borite protiv prorektora?

Tako je, Boras je bio miran, tih i povučen (visok, crn i zgodan), sve dok nije upao u loše društvo u kojem je Čović bio vođa čopora. Makar se doima kao da se borimo se protiv prorektora Čovića, on je i naš vođa. #Boraseizdrži

Tko vam je iz uprave Sveučilišta najdraži i zašto? Čović, Boras ili Lazibat?

Trenutno je to možda ipak prorektor Lazibat koji će zbog svoje osobne agende sjebati 70 tisuća mladih Hrvata i Hrvatica koji se neće moći zaposliti nigdje u Europi <3

Često izražavate simpatije prema ministru Barišiću? Jeste li vi dio Barišićeve frakcije u paneuropskoj uniji?

Da. Ali oni nas ne financiraju jer se ne vole s komunistima.

Treba li doraditi Ustav kako bi se povećala autonomija Sveučilišta?

Naravno da ne! Ne trebaju se ni poštovati već postojeći zakoni SuZg. Šveučilišne švinjarije nebi postojale kad bi sve bilo kako mora biti.

Biste li pristali na zajednički golf susret s upravom Sveučilišta?

Da, ali samo pod uvjetom da pričamo isključivo na latinskom.