Pretraga

Beskonačni redovi, žilavo meso i hladna hrana: Pitali smo studente koja menza im je najgora

A- A+

Svi znamo da je obrok u menzi ponekad vrhunac studentskog dana. Nažalost, nema ništa gore od toga kad se veselite tom jednom poštenom obroku koji vas zatim razočara jer je prehladan, previše slan ili općenito nejestiv. Činjenica je da su u nekim menzama ta razočaranja puno češća, pa smo vas pitali da si date oduška i kažete nam koja vam je najgora menza u Zagrebu.

Foto: SIlvija Vuković

Mišljenja studenata o tome koja menza u Zagrebu je najgora se razlikuju, ali razlozi su uglavnom isti: loše pripremljena hrana, skromna ponuda i velike gužve. Nekim studentima je jedno loše iskustvo bilo dovoljno da počnu izbjegavati određene menze, ali neki nemaju izbora pa zbog blizine ili nedostatka vremena moraju odlaziti u menzu koja im baš i nije omiljena.

Gužve su veliki minus

Tea, studentica Pravnog fakulteta kaže da je najmanje zadovoljna Cassandrom, menzom u sklopu FER-a. Nije zadovoljna skromnim izborom niti time kako je hrana pripremljena.

– Otišla sam nekoliko puta jer mi prijatelj studira na FER-u, ali mi se nije svidjela ponuda niti to kako je hrana bila skuhana. Meso je jednom bilo toliko žilavo da ga uopće nisam mogla žvakati. Drugi put kad sam otišla sva jela su bila kombinacije krumpira i mesa, a vegetarijanskog obroka više nisu imali, kaže Tea.

Cassandrom nije zadovoljna ni Ana, studentica politologije kojoj najviše smetaju gužve.

– Do sada sam bila samo u menzama na Savi, u Savskoj i na FER-u. Na FER više ne namjeravam ići jer su gužve svaki put užasne. Ne da mi se čekati više od sat vremena da pojedem nešto. I u Savskoj uvijek bude puno ljudi, ali se svejedno brže dođe na red, kaže Ana.

Gužve su problem i Matei s Učiteljskog fakulteta koja se s najgorim gužvama srela u menzi u sklopu doma Stjepan Radić.

– Predugo se čeka red, a hrana je skoro pa bezokusna. Izbor hrane nije baš dobar, kaže Matea.

Izdvojeni članak

[Studentska patrola] Posjetili smo mnogima omiljenu menzu na Arhitektonskom, evo naše ocjene

Dugo očekivana menza razočarala je neke

Menza na Filozofskom fakultetu dugo se godina nestrpljivo iščekivala. I dok studenti više ne moraju potezati do susjednih fakulteta, neke je studente menza razočarala. Jedna od njih je Maja, studentica kroatistike.

– Sjećam se kako su svi bili uzbuđeni kad se napokon otvorila menza na Filozofskom. Više nismo morali ići na FER ili FSB, čekati u redovima i kalkulirati hoćemo li stići nazad na predavanje. Mene je menza jako razočarala i u nju idem samo kad baš nemam vremena, a moram nešto pojesti. Izbor jela nije baš dobar i hrana bude suha, prekuhana, loše začinjena, kaže Maja.

Vladimira, studentica lingvistike i anglistike pak izbjegava menzu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

– Bila sam tamo jednom, ali to je bilo dovoljno jer to nije bilo nimalo lijepo iskustvo. Hrana je bila užasno hladna, meso žilavo i nejestivo, kaže Vladimira.

Ponekad studenti odlaze u neomiljenu menzu jer im je ona najbliža, a ponekad jer podlegnu pritisku društva. To radi i Lukas, student računarstva koji kao najgoru menzu ističe restoran u Savskoj.

– Uvijek su ogromne gužve i cijeli prostor mi djeluje nekako gadno, nehigijenski. Neka jela tamo treba uvijek izbjegavati, na primjer pire krumpir. Uz to, iako imaju velik promet, nekako im hrana uvijek uspijeva biti hladna. Tamo idem samo kad se svi dogovorimo da će se ići onamo, sam ne bih otišao nikad, kaže Lukas.

‘Hrana je hrana, kakva god bila’

Ipak, ima i onih koji su zadovoljni sa svime, dokle god mogu nešto pojesti. Tako razmišlja Hrvoje, student novinarstva, kojem je odlazak u menzu također prilika za druženje s prijateljima.

– Za mene, hrana je hrana, kakva god bila. Nisam se nikad susreo s prljavim posuđem, tanjurima, nekuhanom ili nepečenom hranom, hrana mi je uvijek bila super i zaista nikad nisam imao primjedbi ni na jednu menzu u kojoj sam bio. Meni je glavno doći, pojesti nešto. Uglavnom idem s ekipom pa mi je to prilika provesti još malo vremena s njima. Ali hrana kao hrana, nikad nisam imao loše iskustvo. Niti s hranom niti s menzom, zaključio je Hrvoje.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap