Pretraga

Bilo je i vrijeme: Nakon više od godinu dana Studentski zbor u Zagrebu pokrenuo web stranicu

A- A+

Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova rad studentskih organizacija mora biti javan. O tome bi se dalo diskutirati kada je riječ o Studentskom zboru u Zagrebu. Više od godinu dana ovaj Zbor (jedini u Hrvatskoj) nije imao svoju web stranicu. Iako je još lani njegov predsjednik obećao da će ona postati dostupna početkom 2019. svjetlo dana ‘ugledala’ je tek ovih dana.

Screenshot: Stranica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu nije funkcionirala dulje od godine dana

 

Studentski zbor u Zagrebu predstavnik je oko sedamdeset tisuća studenata. Godišnje kroz natječaj dodjeljuju više od milijun kuna za studentske aktivnosti, a njihov rad, prema Zakonu o studentskim zborovima, mora biti javan. No, o tome koliko se odredba o javnosti rada donedavno poštivala moglo bi se diskutirati. Naime, više od godinu dana zagrebački Studentski zbor nije imao svoju web stranicu, a važne informacije studenti su dobivali – putem Facebooka!

Izdvojeni članak

Studentski zbor u Zagrebu godišnje raspolaže s preko milijun kuna, a internetsku stranicu nema mjesecima

Kako smo već u jednom navratu pojasnili, Facebook ne samo da nije ozbiljno sredstvo komuniciranja i informiranja za organizaciju koja godišnje raspolaže s više od milijun kuna, već je informacija objavljena ondje dostupna samo studentima koji imaju korisnički račun na toj društvenoj mreži.

No, stvari se nakon mjeseci čekanja konačno mijenjaju, a Studentski zbor konačno je dobio svoju službenu internetsku stranicu. Dogodilo se to tek prije nekoliko dana, iako je predsjednik zbora, Nediljko Jerković, u studenom prošle godine tvrdio da će stranica biti dostupna još početkom 2019.

Nova web stranica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu dostupna je na ovoj poveznici, a na njoj studenti mogu doznati koje aktivnosti provode zborovi sastavnica, sve o projektima i studentskim udrugama, instituciji studentskog pravobranitelja i drugim studentskim predstavnicima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap