Pretraga

Blaženki Divjak stvarno se jako kaka – samoj sebi u usta

A- A+

Pričajmo danas malo o Blaženki Divjak. Ministrici koja je, na ovaj ili onaj način, svakodnevno okružena sranjima. Ili ih priča, ili ih trpi, ili ih prodaje pod cjelovitu obrazovnu reformu. A u zadnje vrijeme, kada su u pitanju Hrvatski studiji i Sveučilište u Zagrebu, trpa ih i u vlastita usta. I sve pojede. S repetama.

Blaženka Divjak
Foto: Screenshot HRT NU2, ilustracija Srednja.hr

Ministrica floskula i sranja. Počasna je to titula koju bih, da sam netko, rado uručio Blaženki Divjak. Razloga za to je previše i o svemu bismo mogli do sutra. Ali to ovdje neću učiniti. Danas ću svoju pažnju usmjeriti na odnos između Divjak i Sveučilišta u Zagrebu, preciznije Hrvatskih studija. Jer tu je pokazala da joj je, od sveg sranja što je nakupila u svojem mandatu, najdraže samoj sebi srati u usta.

Nemala je vijest da je ovih dana blagoslov ministarstva Blaženkinog dobila i dijaspora. I to institucionalno, u vidu studija iseljeništva na Hrvatskim studijima. Tek nas mjesec dana dijeli od prve generacije brucoša iseljenikologije, budućih stručnjaka na kojima je da umiruće hrvatsko stanovništvo skoro mesijanski izbave od zla i odvedu u život vječni. Usput učeći o nekim ustaškim velikanima. No, dobro. O tom potom.

Ajmo mi o Blaženki.

Prije dvije godine pokrenula je dva upravna nadzora nad Hrvatskim studijima. Jedan zbog sporne promjene statusa u Sveučilišni odjel, a drugi zbog sumnjivih natječaja koje su Hrvatski studiji nemilice izbacivali. Iako upravne nadzore nikada nije uspjela provesti do kraja, javno je istaknula da je stava kako su Hrvatski studiji, kao Odjel, nezakonito ustrojeni. I to najmanje triput.

Prvi puta u odgovoru Nezavisnom sindikatu. Drugi puta u postupku reakreditacije kao odgovor Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Treći put u odgovoru našem portalu u vezi dopusnice za rad Hrvatskih studija.

Svojeg se stava samoproklamirano toliko čvrsto drži da je odlučila, čak godinu i pol dana nakon isteka roka, Hrvatskim studijima ne izdati potvrdu dopusnice.

Jer su ilegalni. A ilegalne institucije ne može podržati.

Od posljednjeg odgovora nije prošlo ni mjesec dana, a Blaženka je svoju prvu porciju počela trpati u usta. I prije no što je sve pojela, zatražila je još.

Neću duljiti. Sve stane u dvije rečenice:

Instituciji, za koju drži da je ilegalna, i kojoj zbog djelovanja u ilegali ne želi potvrditi dopusnicu, dala je dozvolu za izvođenje novog studija.

Instituciji, nad kojom je pokrenula upravni nadzor zbog brojnih i sumnjivih natječaja za zapošljavanje, odobrila je novi studij uslijed kojih se dio sumnjivih zapošljavanja i događao.

Ili za one kojima je i dalje nejasno:

Kako srati sebi u usta.

Kako uzeti repete.


*Komentar je stav autora

Blaženki Divjak stvarno se jako kaka – samoj sebi u usta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap