Pretraga

Boras se hvali da je bio na otvorenju Pelješkog mosta: Sad je Zagreb, kaže, bolje povezan s Dubrovnikom

A- A+

Damir Boras, rektor zagrebačkog sveučilišta, i njegov izabrani nasljednik Stjepan Lakušić bili su na otvorenju Pelješkog mosta. Kako se time na svojim stranicama pohvalio zagrebački rektorat, Pelješki most je geografski bitan jer povezuje zagrebačko s dubrovačkim sveučilištem. Vijest je ovo koja dolazi nakon što su dvojica rektora nedavno posjetila dubrovačkog gradonačelnika Matu Frankovića i iskazali interes za daljnjom suradnjom, a gotovo tri godine nakon što su mediji otkrili da Boras voli boraviti u Dubrovniku ljeti, i to u sveučilišnim prostorima.

otvorenje pelješkog mosta

Foto: Sveučilište u Zagrebu

Rektor na odlasku Damir Boras i njegov izabrani nasljednik Stjepan Lakušić bili su, među ostalom uvaženom svitom, na otvorenju Pelješkog mosta.

Sad je lakše iz Zagreba do Dubrovnika

Time se zagrebačko sveučilište pohvalilo posebnom vijesti na svojim službenim stranicama. Most je to koji je, ističu, povezao jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Zanimljivo, ističu i kako je geografski povezao dva hrvatska sveučilišta – Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Dubrovniku.

Nisu u toj vijesti iz rektorata zaboravili napomenuti ni da je rektor Boras pri nedavnom posjetu dubrovačkom gradonačelniku Mati Frankoviću istaknuo kontinuiranu prijateljsku suradnju s Gradom Dubrovnikom i Sveučilištem u Dubrovniku. Dubrovački je gradonačelnik Franković tom prilikom, podsjetimo, novom rektoru Lakušiću poželio puno sreće, ‘da i on postane prijatelj i ljubitelj Grada’ pa najavio zajedničke projekte koji će se nastaviti s novim vodstvom zagrebačkog sveučilišta.

Izdvojeni članak
stjepan lakušić, mato franković, damir boras

Stiglo ljeto pa je i novi zagrebački rektor Lakušić skoknuo do Dubrovnika: Dolje ga odveo Boras

Boras je poznati ljubitelj dubrovačkih kala

Da je rektor Boras ljubitelj dubrovačkih kala i ljetnih vrućina znamo već neko vrijeme. Prije tri godine je Dora Kršul, istraživačka novinarka Telegrama, pisala o dormitoriju unutar kojeg si je, prema informacijama koje je dobila od nekoliko neovisnih izvora, aktualni rektor sredio apartman u kojem odsjeda on i tek najuži krug suradnika. Kako su joj svjedoci tada kazali, viđali su ga ljeti, u ležernom izdanju, sa suprugom. Za tu istraživačku priču rektor Boras osobno je tužio novinarku Telegrama, a proces je još uvijek u tijeku.

Osim toga, u samoj završnici mandata rektor Boras imao je još jednu zanimljivu pričicu vezano za ljetovališta. On je, kako je potvrdilo više bivših rektora zagrebačkog sveučilišta, ponudio svojim prethodnicima podmirenje mjesečne tarife za mobitel te ljetovanje na jednoj od dvije lokacije – Dubrovnik ili Crikvenica – gdje zagrebačko sveučilište ima objekte u svojemu vlasništvu.

otvorenje pelješkog mosta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap