Pretraga

Božićnice stižu i nekim studentima: Osim redovitima, jedna općina dijeli ih i izvanrednima

A- A+

Božićni praznici su pred vratima, što znači da stiže vrijeme darivanja. I dok značajan broj lokalnih jedinica božićnice dodjeljuje samo umirovljenicima ili socijalno ugroženima, neke općine božićnice su odlučile podijeliti i studentima.

foto: srednja.hr

Iznenadni džeparac ovih božićnih blagdana stiže studentima pojedinih općina u obliku božićnice.

Iznosi se kreću do nekoliko stotina kuna

Već tradicionalno će ih dodijeliti Općina Sveti Ilija, u kojoj osim redovitih, pravo na božićnicu ostvaruju i izvanredni studenti koji se u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vode kao nezaposleni dulje od tri mjeseca. Studenti će dobiti božićnicu od 400 kuna, a zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti svečane dodjele nego će se iznos studentima uplatiti na račun. U Općini Sveti Ilija studenti su se sami prijavljivali na poziv koji je bio otvoren do kraja prošlog tjedna, a morali su dostaviti dokaze o studiranju, odnosno izvanredni dokaz o nezaposlenosti.

Osim umirovljenicima, božićnice studentima dodjeljuje i Općina Viškovci. Pravo na isplatu novčane naknade povodom božićnih blagdana ostvaruju samo redoviti studenti, a iznos je 500 kn. Kako bi ostvarili pravo na novčanu naknadu studenti moraju popuniti poseban zahtjev i priložiti potvrdu o studiranju, te kopiju osobne i žiro računa.

Izdvojeni članak
stem stipendija

Dodatan broj studenata ostvario pravo na STEM stipendiju, počeo drugi krug dodjele

Studenti se sami prijavljuju

Božićnice će dobiti i studenti s prebivalištem u Općini Hlebine, koji zahtjev mogu podnijeti  do 20. prosinca. Iznos još nije poznat i ovisi o broju prijavljenih studenata, a općina je za studentske božićnice osigurala ukupno deset tisuća kuna.

Osim navedenih općina, uz nedavno dodijeljene stipendije božićnicu za studente osigurao je i Grad Ludbreg. Pravo jednokratne novčane potpore povodom božićnih i novogodišnjih blagdana imaju redoviti studenti upisani u tekuću akademsku godinu, koji imaju prebivalište na području Ludbrega, a uvjet je i da imaju manje od 27 godina te da nisu korisnici nikakvih stipendija. Studenti koji zadovoljavaju navedeno sami se prijavljuju na javni poziv i to do 11. prosinca, a potrebno je dostaviti dokaz o studiranju te presliku tekućeg računa i osobne iskaznice. Prošle godine ludbreškim studentima uručene su jednokratne novčane pomoći su visini od 300 kuna, a dodijeljeno je 110 božićnica.

Božićnice stižu i nekim studentima: Osim redovitima, jedna općina dijeli ih i izvanrednima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap