Pretraga

Brucošica zagrebačkog faksa postala sa 70 godina, a muči ju isti problem kao i većinu studenata

A- A+

Gospođa Jasminka Šoštarić ima 75 godina i studentica je pete godine na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Ovo je već treći faks na kojemu studira, a njen entuzijazam prepoznaju i mlađi studenti kojima je uzor. S većinom njih Jasminka dijeli jedan problem – tremu prije ispita.

Screenshot: HRT; Facebook

Da za učenje novih stvari nikada nije kasno pravi je dokaz gospođa Jasminka Šoštarić, studentica Sveučilišta u Zagrebu, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti (FFRZ). Brucošica je postala sa 70 godina, a prije toga već je završila dva faksa, prenosi HRT.

Izdvojeni članak

Kao mlađa nije mogla studirati jer je bila siromašna, ali unuci su ju motivirali da diplomira u 91. godini života

I nakon dvije diplome trema prije ispita postoji

– Bila sam uzbuđena kao da je ovo zapravo prvi puta da upisujem, jer je bila nova sredina, nova zgrada, nisam znala gdje je referada. Točno kao brucoš, eto, kazala je za HRT studentica Jasminka.

Danas, sa svojih 75. godina, peta je godina studija. Svoje akademske obaveze do sada je uspješno rješavala, ali baš kao i većinu studenata, muči ju jedna stvar – trema prije ispita.

– Ja svaki puta s nima pred ispit gledam bilješke, trtarimo da tako kažem i imam tremu, ne mogu reći da nemam, priznaje Jasminka.

Mlađim kolegama je motivacija

Izdvojeni članak

Nikad nije kasno: postala brucošica sa 48 godina

Iako bogatijeg životnog iskustva, među mlađe kolege brzo se uklopila, a oni ju vide kao uzor.

– Mislim da je fenomenalno imati jednu takvu stariju osobu pored sebe jer kad vidimo koliko ona ima elana i koliko se trudi, daje motivaciju nama mlađima, kaže za HRT Jasminkin kolega iz klupa, student Josip.

Dekan FFRZ-a, Ivan Koprek, kaže kako je studenata poput Jasminke uvijek bilo. Na to su na Fakultetu jako ponosni te takve studente vide kao svoje bogatstvo. Gospođu Jasminku do završetka studija dijeli još jedan semestar, a nakon završenog faksa vidi se kao predavačica.

Brucošica zagrebačkog faksa postala sa 70 godina, a muči ju isti problem kao i većinu studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap