Pretraga

Ovo je baš tužno: Netko je biciklom blokirao rampu za osobe s invaliditetom u studentskom domu

A- A+

Vrlo često se po grupama studentskih domova može naići na objave koje ukazuju na probleme s biciklima, odnosno sa zaključavanjem istih. Ako živite u domu, velike su šanse da ste jednom bili u žurbi i trebali bicikl, a on je bio zaključan zbog nečijeg tuđeg lanca. No, postoji još i gora situacija – kada bicikl ostavite na mjestu koje očito ometa ostale. Točnije, studente s invaliditetom u kolicima.

foto: Facebook grupa Studentski dom “Stjepan Radic” – “Sava”

U studentskim domovima se nalaze svakakvi studenti, pa tako i oni koji su u invalidskim kolicima. Njima je život u domu olakšan na način da imaju omogućen pristup paviljonima putem rampe. No nažalost, te rampe često nisu slobodne. Danas je tako u Facebook grupi Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, postavljena objava na kojoj se vidi da je netko svojim biciklom zapriječio prolaz rampom.

Baš kao što je problem kada se na parkirna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom parkiraju oni koji nisu osobe s invaliditetom, tako je problem i ova situacija u kojoj su studenti u kolicima zakinuti, do te mjere da ne mogu uopće ući u svoj paviljon. Nadamo se da je vlasnik bicikla ubrzo svoj pomaknuo i oslobodio ulaz u dom, no isto tako se nadamo da se ovo neće ponavljati.

Teško da je netko zaista namjerno išao blokirati ulaz rampom, no ovo bi trebao biti poticaj da studenti budu svjesniji i obzirniji. Jer poanta rampe jest ta da oni koji moraju, mogu tim putem ući u dom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap