Pretraga

Burgeri i ćevapi u lepinji stigli u menzu, a u omiljenom caffe baru studenti će na x-icu kupovati i kolače

A- A+

Već mjesec dana traje nova akademska godina, a zbog epidemioloških okolnosti početak je izgledao drugačije nego ikada prije. Studenti se nemaju pretjerano čemu radovati jer im je od studentskog života ostalo – sjedenje za računalom i skriptama. Najčešće im, kažu nam u razgovoru, nedostaju normalni odlasci u menzu. Upravo će odlasci u menzu biti malo bolji studentima u Splitu. Tamošnji je Studentski centar, i to na svoj 60. rođendan, uveo značajne novosti na menije pojedinih restorana, poput burgera i ćevapa u lepinji. Uskoro će u caffe baru u kojemu se često druže preko x-ice moći kupovati i kolače.

Studentski centar Split / foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Proteklih se danima Studentski centar Split gotovo svakodnevno pohvali novitetima koje su uveli u svoje studentske restorane i kantine.

Od pekarskih proizvoda do burgera i ćevapa

Osim pekarskih proizvoda, preko x-ice studenti po novom mogu kupiti i pizze, burgere, ali i ćevape u lepinji.

– Od pekarskog programa, kao dio cjelodnevne ponude za studente, uvedeni su lisnati jastučići s različitim okusima: sir, kokos, marelica, čoko pudding i čokolada-lješnjak. Da bi dodatno obogatili ponudu pekarskih proizvoda uveli smo i  peciva raznih okusa koja svojim izgledom opravdavaju ime zlatna rolada. Svi naši pekarski proizvodi se peku kod nas po potrebi i dinamici posla što studentima jamči da dobiju svježi proizvod, netom pečen. Osim proširenja ponude peciva u pekarskom programu, u studentskoj ponudi su uvedene i različite vrste pizza, ukupno osam vrsta pizza, a bilo koju vrstu pizze da student odabere cijena uz iksicu iznosi 6,00 kn. Oni koji su veći pobornici burgera, mogu pronaći burger koji im najviše odgovara. Za sad u ponudi imamo tri vrste burgera, ali već imamo ideje za nove kombinacije. Kvalitetu samih proizvoda smo znatno podigli jer sami radimo peciva za burgere i pečemo ih na licu mjesta što su i sami studenti prepoznali i rado ih konzumiraju. Piletina u tijestu po cijeni od 10,85 kn uz iksicu je hit novitet u ponudi naše Zalogajnice Bruno Bušić koja se nalazi u sklopu nedavno obnovljenog i otvorenog studentskog doma Bruno Bušić. Za sve one kojima navedeno nije dovoljno, od prošlog tjedna studentima su svakodnevno dostupni i ćevapi u lepinji, kaže nam Marko Parat, koordinator za prehranu Studentskog centra u Splitu.

Na ove novitete studenti su reagirali vrlo pozitivno.

– Vjerujem da ključ uspjeha u prodaji ovih proizvoda leži u njihovoj kvaliteti, a kako je već istaknuto kvaliteta proizvoda je podignuta jer u objektima Studentskog centra se vrijedno mijesi tijesto za pizzu, lepinju ili hamburger pecivo te na licu mjesta peče, dodaje Parat.

U omiljenom caffe baru uskoro kolači na x-icu

Osim poviše navedenih novosti, promijenjen je i koncept restorana na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, pa od sada u svakodnevnoj ponudi studenti mogu pronaći različite vrste tjestenina i mesa s grilla, poput ramsteka.

– Svi navedeni noviteti su iskomunicirani sa studentskim predstavnicima i samim studentima koji se redovito hrane u studentskim restoranima u Splitu. Osluškujući potrebe i želje studenata potrudili smo se ponuditi im ono što žele i sve s ciljem što raznovrsnije ponude hrane koja će biti svakodnevno dostupna studentima, kaže Parat i ističe kako su navedena jela uvedena u skladu s trenutnim Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata.

I to nije sve od novosti u studentskoj prehrani u Splitu. Slatko iznenađenje stiže u caffe bar Tinel, koji dugi niz godina služi kao centralno mjesto okupljanja studenata na Kampusu.

– Započeta je nova priča Studentskog centra Split koja svojim nazivom ‘SCakes- slatka priča’ otkriva mnogo. Naime, unutar samog caffe bara Tinel uskoro će svakodnevno biti dostupne različite vrste kolača i drugih deserta u kojima će studenti moći uživati. Shodno sloganu ‘Koliko kolača stane na iksicu’, svi kolači će studentima biti dostupni po subvencioniranoj cijeni. Time želimo dodatno razveseliti naše studente, te im uljepšati boravak u njihovom dnevnom boravku – Tinelu, kaže nam Parat i dodaje kako će više o dostupnim desertima studenti doznati u idućim danima.

Burgeri i ćevapi u lepinji stigli u menzu, a u omiljenom caffe baru studenti će na x-icu kupovati i kolače
Share via
Copy link
Powered by Social Snap