Pretraga

‘Buriću, oženi me’ – studenti izabrali najboljeg profesora na FER-u

A- A+

Tomislav Burić predaje matematiku i vjerojatnost i statistiku na FER-u u Zagrebu. Ima 29 godina i već je proglašen najboljim profesorom na fakultetu i to od najzahtjevnije publike – one studentske. Po anketi svojih dvjestotinjak studenata , Burić je osvojio nagradu ‘Roberto Giannini’ za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima.

Nagrada je novčana i to u visini njegove plaće. – Prvo što ću napraviti jest počastiti svoje studente, jer da nema njih ne bi bilo ni nagrade, kazao nam je Burić.

Ankete pravi pokazatelj profesionalnosti

– Hvala svim studentima, puno mi znači priznanje već za prvu godinu nastavničke karijere. Pozdrav mami, tati, svima koji me poznaju i vama u fejsbuk studiju i režiji, napisao je zahvalu na svom Facebook profilu ovaj omiljeni nastavnik.

Jedini pravi pokazatelj koliko je netko dobar profesor i predavač jesu studentske reakcije. Kad se one mjere anonimnim anketama, dobiveni rezultati su reprezentativni i točni. Zato svake godine Fakultet elektrotehnike i računarstva ima odličan primjer nagrađivanja profesora do 35 godina, koje se na taj način nagradi za njihov trud i rad.

‘Buriću, oženi me!’

Studenti su odgovarali na pitanja o ciljevima i organizaciji kolegija, jasnoći objašnjavanja, te načinu odnosa profesora prema studentima. Osim toga u praznu kućicu u anketi studenti su mogli nadopisati i svoj dodatni komentar za profesora.

– I ove i prošle generacije sam dobio sličnu poruku. Naime u praznom prostoru za komentare pisalo je ‘Buriću, oženi me!’, uz smijeh nam prepričava.

Dio novčane nagrade će podijeliti sa svojim studentima, na način da će organizirati tulum i počastiti sve one kojima predaje, kako bi im se zahvalio na ovako pozitivnoj reakciji.

Izdvojeni članak

Pročitajte lude zadatke profesora s FER-a

Na predavanju zabavno, ali naglasak na rad

Upitali smo profesora koja je tajna njegove popularnosti, no on jednostavno voli svoj posao i zato se trudi.
– Želim približiti studentima zadatke, da to ne izgleda suhoparno. Bitna je primjena teorije u životu, a i trebam održavati razinu opuštene atmosfere, kazao je Burić.

Opuštenu, ali radnu atmosferu dobiva na način da svakih petnaestak minuta ‘baci neku foru’ , pa nasmije studente i tako dobije njihovu pažnju, ali i koncentraciju. Osim toga, status najmlađeg nastavnika na FER-u također mu utječe na ovaj popularni rejting.

‘Buriću, oženi me’ – studenti izabrali najboljeg profesora na FER-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap