Pretraga

Čekamo ih već dva dana, a čekat ćemo još: Poznato kada će biti objavljeni rezultati studentskih izbora

A- A+

Studentski izbori na Sveučilištu u Zagrebu završili su prije dva dana, a privremenih rezultata za sveučilišni zbor još nema. Iako su prema Pravilniku o izborima sve sastavnice na svojim web stranicama trebale objaviti privremene rezultate još jučer do 12 sati, Arhitektonski fakultet i Vojni studiji to još nisu učinili. Što se sveučilišnog zbora tiče, potvrđeno nam je da će privremeni rezultati biti objavljeni tek u ponedjeljak nakon 14.30 sati.

Foto: Srednja.hr

Studentski izbori na Sveučilištu u Zagrebu održavali su se ovoga tjedna (26. i 27. ožujka). Iako je prošlo dva dana od završetka izbora za studentski zbor sveučilišta te zborove sastavnica, još nema svih privremenih rezultata.

Izdvojeni članak

[FOTO] Predsjednica Grabar-Kitarović stigla na faks i glasala na studentskim izborima

Prema Pravilniku o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, izborno povjerenstvo sastavnica koje kontrolira jesu li izbori provedeni u skladu s pravilima, utvrđuje privremene rezultate za zbor sastavnica te ih, ako smatra da nije bilo povreda koje su utjecale ili mogle utjecati na rezultat izbora, najkasnije do 12 sati prvog sljedećeg radnog dana od dana završetka izbora treba oglasiti na oglasnoj ploči i web stranici sastavnice.

To znači da su privremeni rezultati izbora za zborove sastavnica trebali biti objavljeni još jučer do 12 sati. Međutim, ni danas u 17 sati na stranicama Arhitektonskog fakulteta te Vojnih studija nije bilo moguće pronaći rezultate. Ni Veterinarski fakultet nije na vrijeme objavio rezultate, a nakon našeg upita zahvalili su nam se na “primjedbi” te rekli da je stvar bila u “tehničkom propustu”. Potom su privremene rezultate objavili na svojoj web stranici.

Oni najinteresantniji, rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na kojem su se natjecale dvije liste (Studenti za studente i Zajedno), također još nisu objavljeni. Lidija Kos-Stanišić, predsjednica Izbornog povjerenstva na razini Sveučilišta, potvrdila nam je da se oni neće ni objavljivati do ponedjeljka. U ponedjeljak u 14.30 sati Povjerenstvo će održati sastanak, a nakon toga će objaviti rezultate izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Ostali tekstovi na ovu temu:

[FOTO] Predsjednica Grabar-Kitarović stigla na faks i glasala na studentskim izborima

Počinju studentski izbori: Saznajte sve o njima i iskoristite svoje glasačko pravo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da izlazi na studentske izbore

[Sveučilišna lista Studenti za studente] Josip Periša: Duplo veći broj studentskih udruga podupire našu listu

[Sveučilišna lista Zajedno] Karlo Anić: Naši kandidati su kvalitetni, imaju želju, radišni su i s iskustvom

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da izlazi na studentske izbore

Prijetnje uoči studentskih izbora: ‘Za tebe bi bilo najbolje da prihvatiš te kandidature’

Objavljena je konačna lista kandidata za studentske izbore: Evo za koga možete glasati

Koliko puta moramo ponoviti? Ne, ne trebaju nam e-indeksi, postoji jednostavnije rješenje

Po prvi put u povijesti krenula Facebook kampanja za studentske izbore

Preko 70 tisuća studenata dobiva nove predstavnike: Poznat datum izbora na Sveučilištu u Zagrebu

Share via
Copy link
Powered by Social Snap