Pretraga

Četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijela službene odluke: Nastava online do kraja semestra

A- A+

Na mnogim fakultetima ovoga tjedna završava ili je već završio zimski odmor. S obzirom na to da epidemiološka situacija u Hrvatskoj još uvijek nije povoljna, četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijela su i službene odluke o produljenju online nastave i nakon praznika. Na njima će se u tom obliku održavati do kraja zimskog semestra.

Foto: Samuel Bourke; Unsplash

Na Šumarskom, Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultetu organizacije i informatike te na Građevinskom fakultetu nastava će se online putem odvijati do kraja zimskog semestra. Ta četiri fakulteta donijela su proteklih dana i službene odluke o produljenju nastave na daljinu.

Šumarski do 22. siječnja online

– Zbog aktualne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, a sukladno Nadopuni Preporuka za održavanje nastave na visokim učilištima, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu će do kraja održavanja nastave u zimskom semestru ove akademske godine, do 22. siječnja 2021., nastaviti s modelom održavanja nastave na daljinu za sve preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studijske programe Fakulteta. Uz održavanje predavanja, vježbi, seminara, praktične i terenske nastave na daljinu, na isti će se način u navedenom periodu održavati provjera svih vrsta ishoda učenja (ispiti, parcijalni ispiti – kolokviji i sl.) te konzultacije, stoji u poruci dekana Šumarskog, Tibora Penteka.

O načinima održavanja ispita i kolokvija tijekom zimskog ispitnog roka studenti će biti dodatno obaviješteni, ističe dekan.

– I dalje na snazi ostaje obaveza promptnog javljanja studenata prodekanima odgovarajućeg odsjeka u slučaju zaraze bolesti COVID-19, odnosno u slučaju potrebe samoizolacije zbog kontakta s osobom zaraženom koronavirusom. Za sva potrebna pojašnjenja u svezi održavanja nastave na daljinu studenti se mogu obratiti predmetnim nastavnicima, voditeljima odgovarajućeg studija i prodekanu svojega odsjeka, a nastavnici voditeljima odgovarajućeg studija i prodekanima svojega odsjeka, poručuje dekan Šumarskog.

Izdvojeni članak

Pitali smo učenike kako ocjenjuju online nastavu u ovom polugodištu u odnosu na onu proljetos

Online ide i FKIT, model C na FOI-ju do kraja siječnja

Još uoči božićnih blagdana sličnu je odluku donio i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije.

– Predavanja i seminari izvodit će se sukladno akademskom kalendaru od 7. siječnja 2021. do kraja zimskog semestra isključivo online prema rasporedu nastave, priopćili su s FKIT-a.

Sve do kraja ovog mjeseca nastavu na daljinu imaju i studenti Fakulteta organizacije i informatike.

– Nastava na fakultetu na sveučilišnim preddiplomskim i diplomskim studijima te stručnom preddiplomskom studiju (Varaždin i studijski centri) u razdoblju od 7. siječnja do 31. siječnja 2021. će se izvoditi u potpunosti na daljinu (scenarij C), stoji u odluci koju potpisuje dekanica Nina Begičević Ređep.

Na Građevini kolokviji mogu biti uživo, ali nastava ide online

Dekan Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Stjepan Lakušić, također je produljio odluku o modelu C nastave na tom fakultetu.

– Zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj i Zagrebu, nastava na Građevinskom fakultetu održavat će se na daljinu do kraja zimskog semestra, piše dekan.

Ističe i kako je u kontaktu s upravom Sveučilišta i Ministarstvom, te će u narednom periodu pratiti razvoj situacije i sukladno tome donijeti odluku o održavanju nastave u ljetnom semestru ove akademske godine.

– Na 1. i 2. godini preddiplomskog studija nastava na daljinu održavat će se prema rasporedu A, na 3. godini preddiplomskog studija te na diplomskom studiju prema važećim rasporedima. Održavanje kolokvija bit će moguće u klupama uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, stoji u odluci Građevinskog.

Copy link
Powered by Social Snap