Pretraga

Četiri jednostavne natuknice za preživljavanje prve godine faksa

A- A+

Tijekom narednih nekoliko mjeseci mogli biste biti prilično izgubljeni i zbunjeni, a većini vas brucoša po glavi će se motati ista pitanja. Vjerojatno ćete patiti od nervoze, budući da mnogi brucoši ne stignu do druge godine, a kamoli do zadnje. Ipak, nerviranje oko situacije neće vam pomoći, pa donosimo nekoliko natuknica koje će vam pomoći da preživite prvu godinu.

Biti brucoš nije lako, treba se snaći u sasvim novom tipu školovanja, hrabro upustiti u studentski život i probleme koje može donijeti. Činjenice da brojni brucoši ne stignu do druge godine neće vam olakšati, no postoje vještine koje će vam pomoći da si olakšate naredno stresno i pritiskom nabijeno razdoblje. Hack College donosi četiri jednostavna naputka za preživljavanje prve godine fakulteta.

Izdvojeni članak

Evo kako rasturiti prvu godinu faksa

Umjerenost

Možda jeste slobodni od roditeljskog utjecaja, ali trebali biste prakticirati umjerenost u svemu što činite. Čak i učenje ima svoje granice, a balansiranje svega nije jednostavan zadatak. Umjerenost je vrlo važna vještina koju biste trebali ponijeti iz iskustva studiranja, a ista će vam puno pomoći u obrazovanju.

Društvenost

Ukoliko ste neprijateljski raspoložena osoba to vas neće daleko dovesti. Društvenost i poštovanje prema drugima možda se neće uvijek isplatiti, no kada se isplati, to dosta vrijedi. Šteta je biti u društvenom okruženju a da to ne cijenite, samo pazite da ne postanete toliko uključeni u društveni život da zanemarite svoje studentske obaveze.

Izdvojeni članak

Stvari koje vam nitko neće reći o prvoj godini faksa

Organizacija vremena

Jedna od najvažnijih vještina koje možete naučiti, i to ne samo za vrijeme obrazovanja, jest pravilno raspoređivanje vremena. Ono ide uz umjerenost, a najvažnije da napravite sve stvari koje trebate na vrijeme. Slaganje prioriteta ovdje je ključno, a sve možete vrlo dobro rasporediti ukoliko uvježbate. Budite sigurni da ostavljate dovoljno vremena za spavanje.

Pravilna prehrana

Nakon što ste dosad uvijek imali pripremljene obroke, sloboda da jedete kad god, što god i gdje god hoćete možet biti dosta primamljiva. To se kod mnogih brucoša očituje u nakupljenim kilogramima, no na to možete utjecati prije nego se dogodi tako što ćete pravilno jesti. To je nekad vrlo teško postići, ali i ovdje uzmite u obzir umjerenost, koja je ključ uspjeha. Izbacivanje soka i pijenje vode umjesto toga dobar je prvi korak.

Četiri jednostavne natuknice za preživljavanje prve godine faksa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap