Pretraga

Damir Bakić predao kandidaturu za rektora: ‘Pokazat ću da upravljanje Sveučilištem ne znači vladati, nego služiti’

A- A+

Dan uoči isteka roka za predaju dokumentacije za izbor za rektora Sveučilišta u Zagrebu, to je u Rektoratu učinio Damir Bakić, član Senata Sveučilišta s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, čime je službeno ušao u rektorsku trku. Prilikom predaje dokumentacije, životopisa i rektorskog programa za mandatno razdoblje 2018.-2022., istaknuo je kako očekuje kolegijalan i transparentan postupak izbora.

Damir Bakić foto:Dora Kršul|srednja.hr

Do 23. veljače trebali bi znati tko će upravljati Sveučilištem u Zagrebu od listopada 2018. godine do rujna 2022. godine. Dan prije isteka roka prijave, svoju kandidaturu je predao profesor s PMF-a Damir Bakić.

– Ovdje sam da službeno predam dokumentaciju za svoju kandidaturu za rektora Sveučilišta u Zagrebu. Od postupka izbora očekujem da bude kolegijalan i transparentan, ali u to sam siguran, kazao je Bakić, u rukama noseći sedam omotnica koje idu na adrese vijeća područja i sastavnica od kojih će tražiti podršku za svoju kandidaturu.

Dodao je da mu još uvijek nisu poznati njegovi protukandidati, istaknuvši i najvažnije točke svojeg rektorskog programa.

– Prvo i najvažnije, što želim odmah reći, je da će ovo Sveučilište biti otvoreno u svakom zamislivom pogledu, prema studentima, prema kompletnoj javnosti, prema svim našim partnerima. Ovaj rektorat će biti otvoren prema svakom fakultetu. Drugo, mi ćemo znatno unaprijediti nastavnu aktivnost, međunarodnu mobilnost naših studenata, dolaznu i odlaznu. Isto tako, unaprijedit ćemo i unutarsveučilišnu, horizontalnu mobilnost kroz mrežu izbornih kolegija, rekao je Bakić.

Izborno povjerenstvo

U izborno povjerenstvo imenovani su članovi Senata: Enes Midžić (Akademija dramske umjetnosti, predsjednik Vijeća umjetničkog područja), Ivan Prskalo (dekan Učiteljskog fakulteta), Klaudio Pap (dekan Grafičkog fakulteta), Mario Cifrak (dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta), Damir Ježek (dekan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta), Hrvoje Brkić (dekan Stomatološkog fakulteta) i Nils Paar (član Senata s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta).

Kazao je i kako će Sveučilište s njim na čelu biti bolje i u znanstvenom smislu.

– Osobito ćemo potaknuti interdisciplinarne timove i projekte. Odgovorno ćemo raspolagati našim resursima, prije svega radnim mjestima i novcem koji nam je dan na raspolaganje, rekao je i dodao kako je uvjeren da će od Vlade Republike Hrvatske uspjeti ishoditi da osmisli i provede stabilan višegodišnji sustav, program otvaranja razvojnih radnih mjesta.

Izdvojeni članak

Izbori za rektora u malom: Boras uvjerljivo odnio pobjedu u prvom neslužbenom krugu

Osim toga, najavio je da će se energično zauzeti za nastavak izgradnje Kampusa Borongaj te da će Sveučilište biti znatno prisutnije u javnosti.

– Naći ćemo način kako da, osim naših studenata i nastavnika, i javnost i građanstvo budu mnogo prisutniji na našim fakultetima. Ono još temeljnije, pokazat ćemo da upravljati Sveučilištem ne znači vladati, nego služiti, zaključio je Bakić.

Naglasio je kako ga je na kandidaturu potaknulo veliko poštovanje prema Sveučilištu koje, kako kaže, ima ogromnu snagu, ali i velik potencijal da bude puno bolje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap