Pretraga

Damir Boras ostaje rektor: Za uvrštavanje točke o opozivu glasalo tek 13 senatora

A- A+

Zagrebački rektor Damir Boras danas, sasvim sigurno, neće biti razriješen. Odmah na početku sjednice zatražio je javno glasanje o uvrštavanju točke o opozivu rektora, za što je svoj glas dalo tek 13 od prisutnih 68 senatora.

Damir Boras
Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Odmah na početku današnje sjednice Senata, koja je počela prije nekih sat vremena, rektor Damir Boras povukao je pitanje svoje smjene. Senatore je zatražio da javno glasuju o uvrštavanju točke njegova razrješenja na dnevni red. Tek je 13, od pristunih 68 senatora glasalo za stavljanje te točke na dnevni red, četvero ih je bilo suzdržano, a ostalih 51 članova Senata svojim je glasom protiv zapravo podržalo rektora Borasa. Time je, u početnim trenucima sjednice, propala inicijativa za opoziv rektora o kojoj su posljednjih tjedana izvještavali svi mediji, a koja je, po napisima, trebala brojiti i do tridesetak sigurnih glasova.

Prva je tu informaciju objavila novinarka Telegrama Dora Kršul, nakon čega smo se čuli s našim izvorima sa Senata. Kako smo doznali, nije bilo nikakve rasprave prije glasanja o uvrštavanju točke o opozivu, osim primjedbe da uprava Sveučilišta u svom mandatu nije donijela poslovnik o radu Senata, što je njihova statutarna obaveza. U ovim trenucima rektor Boras prisutnim senatorima iznosi sažetak sastanka koji je u srijedu imao s dekanima, a nakon toga slijedi rasprava o stanju na zagrebačkom sveučilištu, zbog čega je predmetna sjednica i sazvana po naputku Sveučilišnog savjeta.

Copy link
Powered by Social Snap